Українська правда

ПФЛ підтвердила можливе зняття ФК Полтава зі змагань

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2015, 18:34

Професійна футбольна ліга України попросила місцеву владу Полтавської області не допустити зникнення ФК Полтава.

Про це повідомляється на офіційному сайті ПФЛ.

15 грудня 2015 року до адміністрації Професіональної футбольної ліги України надійшов лист від футбольного клубу Полтава, в якому повідомляється про зняття з чемпіонату України по футболу серед команд першої ліги сезону 2015/16", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба ПФЛ, фінансових проблем клуб не має, а головними причинами подібного рішення називає численні бюрократичні перешкоди під час будівництва нового сучасного стадіону та ненадання дозволу на відведення земельної ділянки біля бази ФК Полтава для відкриття дитячо-юнацької футбольної школи в структурі клубу.

Окрім цього, у зв’язку із недосконалістю в земельному законодавстві України і небажанням компетентних органів вирішувати проблемні питання, клуб майже три роки не може оформити право користування земельною ділянкою (стадіон Локомотив) для проведення реконструкції стадіону.

Як додається у повідомленні, ФК Полтава повністю відповідає вимогам і критеріям, необхідним для атестації футбольних клубів першої ліги.

Більш того, за умов вирішення всіх цих питань, інфраструктура ФК Полтава зможе вийти на рівень клубів Прем’єр-ліги.

"Отже, звертаємось до представників місцевої влади в Полтавській області, як до тих, хто своїми рішеннями зможе посприяти життєдіяльності та подальшому розвитку ФК Полтава, зробити все можливе і неможливе задля того, щоб не допустити зникнення з футбольної карти України чергового самобутнього клубу", - заявили у ПФЛ.