Головне

Прем'єр-ліга. 12 тур. Шахтар - Карпати 3:0. Без сюрпризів

03.12.2015 20:59 439 0
Прем'єр-ліга. 12 тур. Шахтар - Карпати 3:0. Без сюрпризів

В кінці року Шахтар набрав хорошу ігрову форму. В останніх семи матчах "гірники" не забивають менше трьох голів. У цей список також потрапили київське Динамо і мадридський Реал. Не обійшлося без трьох забитих м'ячів і у ворота Карпат, які футболісти донецького клубу приймали на стадіоні Чорноморець.

Шахтар вже з перших хвилин дав зрозуміти, що буде грати першим номером, втім, Карпати цьому несильно засмутилися, адже грати у руйнівний футбол від оборони - це в стилі підопічних Йовічевича, там більше - з суперником такого рівня. Перший по суті гольовий момент "гірники" створили на 12-й хвилині, коли після удару з гострого кута від Феррейри команду врятував Підківка. Львівський клуб відповів вже через три хвилини, коли після стандарту головою непогано пробивав Гуцуляк, якого після подачі з кута поля відверто загубив Ракицький, однак удар нападника "левів" пройшов повз ворота. Як виявилося, це і був найкращий момент Карпат за весь матч!

Далі команда Йовічевича знову відійшла великими силами у захист, не давши у підсумку господарям створити бодай якусь гостроту у перші 30 хвилин матчу. Мав ще кілька нагод Феррейра, однак аргентинцю явно не вистачало влучності у завершальній стадії атаки. А на 35-й хвилині за Карпати після удару від Марлоса втрутилася стійка воріт. Кінцівка першого тайму повністю пройшла під акомпанемент атак Шахтаря, втім, забити у першому таймі підопічним Луческу так і не вдалося.

У перерві Містер випустив замість Феррейри Едуардо - і не прогадав. Саме хорват розмочив рахунок на 56-й хвилині матчу. "Асистував" йому Новострясов, який помилившись вибив м'яч нападнику Шахтаря точно на ногу - удар у дотик був недосяжним для Підківки, який задалеко вийшов з воріт. Після голу швидкості у матчі відверто знизилися. Шахтар продовжував насідати на ворота суперника, але вже без такої завзятості, у свою чергу Карпати продовжувати сидіти у захисті. Такий малюнок гри продовжувався аж до 80-ї хвилини матчу.

Саме за 10 хвилин до фінального свистка Карпати таки зібралися духом та спробували рахунок зрівняти, втім, до гостроти біля воріт Каніболоцького справа так і не дійшла, а у свою чергу відкриті зони дозволили Шахтарю забити ще двічі. Обидва голи гравці донецького клубу провели у ворота гостей після контратак.

На 86-й хвилині класна комбінація "гірників" завершилася точним ударом Ісмаїлі, а ще через дві хвилини своє ім'я у протокол записав "Король Алекс". Гол Тейшейри і став останнім у цьому протистоянні. Шахтар здобув перконливу перемогу з рахунком 3:0, однак варто віддати належне і Карпатам, які до 80-ї хвилини непогано тримали оборону проти більш іменитого суперника.

Коментарі ()