Головне

Найбільша перемога з початку сезону та крик душі Маркевича. Підсумки 16-го туру УПЛ

02.12.2015 18:40 540 0
Найбільша перемога з початку сезону та крик душі Маркевича. Підсумки 16-го туру УПЛ

Тридцять два забитих м’ячі, три розгроми й нечувана безкомпромісність – таким вийшов черговий тур протистояння кращих команд УПЛ. Якщо одні провели чи не кращі матчі з початку сезону, то інші – свої ігри відверто провалили. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Дніпропетровський Дніпро не зумів виграти другий тур поспіль і відкотився на "чисте" четверте місце. Натомість завдяки перемозі над дніпродзержинською Сталлю свою переможну серію подовжила луганська Зоря. Команда Юрія Вернидуба перемогла втретє поспіль і загалом уп’яте в шести поєдинках й утвердилася в ранзі головного претендента на третю позицію. Натомість "синьо-біло-блакитні" впевнено претендують на звання одного з головних розчарувань першої частини сезону. 

Команда туру

Футбольний клуб Олександрія здобув третю перемогу в п’яти матчах і заслужено закріпив свої позиції як команди, яка стала "буфером" між борцями за місце в Лізі Європи та колективами з нижньої частини таблиці. Вікторія в два голи над харківським Металістом також дозволила команді покращити різницю забитих-пропущених м’ячів, яка віднині не складає негативний баланс. Команда Володимира Шарана має непоганий шанс завершити першу частину сезону на мажорній ноті – у наступному, перенесеному турі, колектив поміряється силами з Говерлою.

Матч туру

Протистояння дніпропетровського Дніпра та полтавської Ворскли не розчарувало. Високий, як для чемпіонату України, темп, насичений на гольові моменти та боротьбу матч, нарешті – сенсаційний результат. Команда Василя Сачка бере очки в місті фіналіста Ліги Європи п’ятий(!) сезон поспіль і недарма може вважатися другим за "незручністю", після луганської Зорі клубом УПЛ для Дніпра з числа команд, які не відносяться до грандів. В наступному турі полтавці зіграють саме з "чорно-білими". 

Суддівство туру

У 16-му турі нашу увагу привернули три епізоди в одному матчі. У грі київського Динамо та одеського Чорноморця арбітр матчу Юрій Вакс із Хмельницького поставив у ворота гостей одинадцятиметровий штрафний удар, зафіксувавши фол Сергія Петька на Андрієві Ярмоленку. На нашу думку, у боротьбі з півзахисником збірної України Петько правила не порушував. Проте, справедливості заради, варто звернутися до двох інших моментів у матчі, коли Вакс пенальті на користь Динамо не призначав. Редакція Чемпіона схильна вважати, що в епізодах, пов’язаних із Сергієм Рибалкою та Олегом Гусєвим, Вакс мав би карати Чорноморець саме "точкою".    

Антигерой туру

Непривабливе звання кращого серед гірших у поточному турі між собою розділили виконавці, які протистояли один одному в одному матчі. Мова про захисника одеського Чорноморця Сергія Петька та голкіпера київського Динамо Олександра Рибку. Якщо перший не встежив за Дерлісом Гонсалесом у випадку з першим голом киян і "привіз" пенальті в другій половині матчу, то другий припустився кричущої, як для голкіпера команди такого рівня, помилки, відбивши м’яч прямісінько на суперника – в результаті Динамо пропустило результативний удар в кінці матчу.   

Знищення туру

Луцька Волинь розгромила запорізький Металург і здобула найбільш розгромну перемогу в українській Прем’єр-лізі з початку сезону. Наразі з найбільшим гандикапом у чемпіонатах України перемагало київське Динамо – в сезоні 2010/11 команда Олега Лужного розібрала на деталі маріупольський "Іллічівець" 9:0. Матч, який закінчився з рахунком 9:1, став третім в історії чемпіонатів України – раніше згадане київське Динамо розібралося з донецьким Металургом (першість 2013/14), а донецький Шахтар не помітив Торпедо із Запоріжжя (1996/97).         

Цитата туру

Після матчу з Ворсклою Мирон Маркевич емоційно розповів про своє бачення ситуації в Дніпрі: "…Так не має бути. З тиждень назад я побачив суми, які отримують футболісти. Чесно скажу, в Металісті й близько не було таких зарплат. Але ми платили преміальні кожну гру. Треба заробляти гроші, а не так, що вийшов, потряс одним місцем, і отримав раз на місяць. Треба все міняти. Витрачаються великі гроші, а толку ніякого. Але до мене не прислухаються. Сказали, що я комплектацією не займаюся, а основне завдання — тренувати. Треба зустрічатися й говорити. Справа не в мені. Три місяці назад я просив відпустити мене, тому що я прогнозував цю біду. Я не хочу слухати, щоб люди на мене кричали. Я не в тому віці вже, це по-перше, а якщо справа в мені, я завтра готовий скласти повноваження. Але треба щось міняти. Це в мене вже накипіло. Я пихчу на базі й бачу, що все неправильно. Виявляється, за вихід на поле платять гроші, але ж це його обов’язок вийти на поле! А я думаю, чому вони так усі рвуться в склад... Так за це ж бонуси існують! Не може такого бути. Треба переглядати все й урізати…".

Гравець туру

Гра з запорізьким Металургом запам’ятається В’ячеславу Шарпару як один з кращих поєдинків у його кар’єрі. На рахунку екс-гравця харківського Металіста три голи й гольова передача. Як для опорного півзахисника – вкрай привабливий показник! Загалом хавбек записав на свій рахунок уже четвертий результативний удар у сезоні й є одним з провідних виконавців сьогоднішньої Волині – клубу, який претендує на попадання у Лігу Європи. Варто відзначити, що хет-трик Шарпара – перший в історії клубу.     

Гол туру

Нападник ужгородської Говерли Дмитро Хльобас забив кращий, на нашу думку, гол ігрового кола. Єдиний м’яч команди Вячеслава Грозного у вкрай невдалому для закарпатців матчі форвард провів завдяки високому рівню індивідуальної майстерності, коли зумів увійти у штрафний майданчик гостей і наважився на удар у "мертву" для голкіпера зону – під стійку воріт. Таким чином, орендований в київського Динамо гравець записав на свій рахунок третій гол у поточному чемпіонаті.    

Коментарі ()