Головне

Прем'єр-ліга. 12 тур. Ворскла - Зоря 0:2. Вернидуб переміг у Полтаві

05.12.2015 16:21 489 0
Прем'єр-ліга. 12 тур. Ворскла - Зоря 0:2. Вернидуб переміг у Полтаві

Полтавська Ворскла поступилася луганській Зорі в останньому матчі року. В поєдинку, в якому по організації і малюнку гри команда Василя Сачка переважала свого суперника, дві помилки стали фатальними для господарів.

Команди розпочали зустріч на хороших швидкостях з великою кількістю єдиноборств. Однак, вже ближче до середини першого тайму перевага була у Ворскли. Полтавський клуб за рахунок високого пресингу, виграних підборів та своєї агресивності, не давав супернику нічого зробити в центрі поля, і тримав його біля воріт Шевченка.

Також у Полтави активно працювали фланги, що постійно доставляло головного болю обороні Зорі. В одному з таких епізодів на 20-й хвилині Бартуловича передачею з правого краю вивели на ідеальну ударну позицію, однак воротаря Младену пробити не вдалося.

В свою чергу, Зоря турбувала Богуша не так часто, більшість роботи виконуючи біля своїх воріт. Єдиний цікавий момент, який підопічні Вернидуба створили в перші 45-ть, стався в кінцівці тайму, коли Петряк з кута штрафного пробив поруч зі стійкою.

На старті другої половини зустрічі малюнок гри не змінився. Ворскла атакувала потужно, Зоря тримала оборону з виходами в контратаку. Але на 54-й хвилині Дитятьєв припустився дитячої помилки в простій ситуації, віддаючи поперечний пас на голкіпера, за який він тут же був покараний Шиндером.

Після такого м'яча тепер вже Зоря відчула кураж і почала затискати суперника біля його воріт. Ворскла трохи відійшла назад, гра стала проходити більше під диктовку команди Юрія Вернидуба.

На 74-й хвилині після розіграшу штрафного полтавський клуб знову пропустив. І знову сталася помилка в обороні під час розіграшу стандарту, коли захисники загубили Гордієнка, і тому нічого вже не залишалось, як просто переграти голкіпера.

Сачко випустив Ковпака, намагаючись іти ва-банк, однак, Зоря дуже організовано зіграла в останні хвилини в обороні, а тому заслужено взяла три очки. На зимові канікули Вернидуб і його команда йдуть на третьому місці.

Коментарі ()