Головне

Викопана яма Дніпра і проміжне двовладдя в таблиці. Підсумки 12-го туру УПЛ

09.12.2015 15:49 385 0
Викопана яма Дніпра і проміжне двовладдя в таблиці. Підсумки 12-го туру УПЛ

Перенесені баталії попереднього, усього 12-го за ліком ігрового кола, нарешті знайшли своє втілення в семи матчах команд вищого дивізіону чемпіонату України. Черговий тур вийшов майже безкомпромісним – лише в одному поєдинку була зафіксована нічия. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами останнього ігрового кола в першій частині чемпіонату України серед кращих команд остаточно виділилася трійка колективів, які відірвалися від решти клубів. Якщо київське Динамо та донецький Шахтар, вочевидь, розіграють між собою "золото" першості, то луганська Зоря заслужено стала третьою командою ліги, забронювавши позицію такого собі "буфера" між грандами та командами, які ведуть боротьбу за місце в Лізі Європи. Нагадаємо, що в минулому сезоні луганці посіли четверту позицію, то ж імовірна підсумкова "бронза" може стати для клубу очевидним кроком уперед.

Команда туру

Луганська Зоря здобула четверту поспіль перемогу в чемпіонаті й підтвердила статус наразі кращого клубу країни після двох учасників групового раунду Ліги чемпіонів. Черговим успіхом  "чорно-білих" стала перемога над полтавською Ворсклою в гостях. Завдяки симпатичній грі та черговій хвилі прогресу левової частки виконавців команда "чорно-білих" програла в першій частині чемпіонату лише дніпродзержинській Сталі та донецькому Шахтарю. Крім того, тільки колективу тренера Юрія Вернидуба, не рахуючи  Динамо й Шахтар, підкорилася позначка щонайменше у десять перемог в першій частині сезону. 

Матч туру

Протистояння дніпропетровського Дніпра та луцької Волині стало окрасою туру, що минув. Команда Мирона Маркевича зазнала третьої поразки поспіль загалом і другої підряд – у чемпіонаті України. Беззуба й пасивна гра ледь не на кожному клапті поля, помножена на апатію чисельної більшості гравців стартового складу – таку "суміш" доводиться куштувати вболівальникам команди протягом щонайменше останнього місяця. Екс-тренер "Карпат" вже заявив про своє бажання піти з клубу. Нагадаємо, що це вже друга подібна акція Маркевича, який вже просився на "вихід" у серпні.

Досягнення туру

Хавбек київського Динамо Андрій Ярмоленко записав на свій рахунок чергове знаменне досягнення. Цього разу півзахисник збірної забив 700-й гол тих команд, які грали на виїзді, у чемпіонатах України. Взяття воріт останнього колективу чемпіонату, Металурга із Запоріжжя, стало для Ярмоленка вже 13-м у сезоні 2015/16. Втім, основні погляди гравця сконцентровані на матчах Ліги чемпіонів. Не секрет, що Андрій прагне потрапити до складу провідного клубу Старого Світу й підкорення такої мети можливе лише у тому випадку, якщо вінгер проявить себе у найбільш престижному європейському клубному турнірі якомога краще.    

Почин туру

В матчі з Металургом із Запоріжжя сербський півзахисник київського Динамо Радосав Петрович забив один з шести голів у ворота суперника, який став першим взяттям воріт для гравця в "біло-синій" футболці. Матч проти запорізького Металурга став усього шостою появою гравця в поточному чемпіонаті УПЛ. Наразі Петрович не є гравцем стартового складу команди й отримує ігровий час у випадках, коли має завдання замінити тих виконавців, яким потрібно відпочити до чи після вкрай важливих матчів.

Цитата туру

Нападник дніпропетровського Дніпра й один із кращих бомбардирів чемпіонату Євген Селезньов прокоментував тему розвитку своєї кар’єри. "Майбутнє туманне. Нічого не можу сказати. Знаю тільки, що через півроку закінчується контракт. Я вже можу підписувати попередній контракт із іншими клубами. Я стою перед вибором — що мені далі робити. Пропозиції є. І їх немало. Просто мені треба визначитися з подальшим… Чого хоче Дніпро, які цілі в нього будуть. Чи потрібен я Дніпру. Деякі пропозиції я вже відхилив. Я хочу увійти в історію Дніпра. І мені для цього залишилось небагато. Й справа навіть не в цьому. У мене є сім’я, яка мене підтримує й надихає. Ми з жінкою пройшли багато через що, коли все це починалося. Усі перемоги й досягнення ми розділяємо, вона мене надихала. Я думаю, що разом ми й ще значнішого досягнемо. Жінці й сину величезне спасибі за все. Завдяки ним я ще граю в футбол. Не було би їх — у мене не було б ні мотивації, ні бажання".

Гравець туру

Нападник донецького Шахтаря, бразильський хорват Едуардо став кращим, на нашу думку, гравцем туру, що минув. Колишній футболіст лондонського Арсеналу зробив результат у матчі із львівськими Карпатами. 32-річний форвард записав на свій рахунок взяття воріт суперника й дві гольові передачі. Таким чином, гравець, який увійшов в одну й ту саму річку вдруге, провів уже восьмий гол у поточному сезоні. Також Едуардо віддав дві гольові передачі на партнерів по команді. 

Гол туру

Нападник ужгородської Говерли Дмитро Хльобас стає номінантом на звання виконавця, який забив кращий гол ігрового кола, вдруге поспіль! Цього разу орендований у київського Динамо футболіст зробив неприємне захисникам та голкіперу футбольного клубу Олександрія. Отримавши м’яча від партнера на лівому фланзі атаки своєї команди, Хльобас стрімко увірвався у штрафний майданчик ужгородців, при цьому "хитнувши" двох захисників, і завдав сильного низового удару в дальній кут воріт Владислава Леванідова.      

Коментарі ()