Головне

ФБР цікавить куди у ФІФА діли близько 6,7 млн. євро з Німеччини

23.01.2016 18:15 844 0

ФБР, який розслідує корупційний скандал у Міжнародній федерації футболу, зацікавилося таємничою пропажею 6,7 мільйона євро від Німецького футбольного союзу, які були перераховані ФІФА.

Про це пише в сьогоднішньому випуску німецьке видання "Süddeutsche Zeitung".

"Американське правосуддя, яке веде провідне кримінальне розслідування відносно корупції низки високопоставлених посадових осіб ФІФА, хоче знати, що сталося з 6,7 млн. євро, виплачених Організаційним комітетом Кубка світу 2006 року на рахунок ФІФА", - наводить заяву Террикон.

На запит агентства AFP, ФБР і ФІФА ще не відповіли.

Раніше стало відомо, що влада Великобританії має намір ініціювати процес виключення представників Росії з найбільших спортивних змагань.

Також повідомлялося, що Нідерланди і Бельгія підозрюються у підкупі голосів під час виборів країни-господарки ЧС-2018.

Як відомо, президент ФІФА Йозеф Блаттер був дискваліфікований на вісім років в грудні минулого року за рішенням слідчої палати комітету з етики ФІФА.

Причиною став скандал з сумнівним переказом двох мільйонів швейцарських франків, перерахованих в 2011 році за розпорядженням Блаттера на рахунок глави Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні. Останнього також усунули від будь-якої футбольної діяльності на вісім років.

Коментарі ()