Головне

Українка Монзуль - найкращий арбітр 2015 року з версією IFFHS

09.01.2016 10:19 471 0

Українка Катерина Монзуль була визнана Міжнародною федерацією футбольної історії і статистики (IFFHS) найкращою у світі жінкою-арбітром 2015 року.

Монзуль отримала величезну підтримку від футбольних фахівців з 50 країн по всьому світу в четвертому щорічному опитуванні IFFHS.

До цього 34-річна харків'янка входила в п'ятірку найкращих суддів останні три роки.

Вона набрала в цілому 114 очок, на 79 пунктів більше, ніж у німкені Бібіани Штайнхаус, переможниці двох останніх опитувань.

Монзуль з 2005 року працює на міжнародних матчах, а в 2015 обслуговувала фінал чемпіонату світу серед жінок між США і Японією, а роком раніше - фінал Ліги чемпіонів УЄФА.

"Це велике досягнення для нашої країни. В такий непростий час ми потребуємо зростання авторитету та іміджу країни. Визнання нашого арбітру найкращим у світі підтверджує, що ми рухаємося у вірному напрямку.

Цей результат - є гідною працею комітету арбітрів на чоліі з легендою світового футболу П'єрлуіджі Колліною. Ми всі пам'ятаємо, як дехто казав, що нам потрібен інший фахівець. Тепер усім очевидно і зрозуміло, що, підписавши новий контракт з ним, ми зробили ще один гідний крок у велике майбутнє. Я вітаю Катерину! Вона по праву заслуговує цю нагороду.

Я щиро радий, що рівень нашого суддівства підтверджений на найвищому світовому рівні. - заявив у коментарі Чемпіону президент ФФУ Андрій Павелко.

Кращі жінки-арбітри 2015

1. Катерина Монзуль (Україна) - 114 бали
2. Бібіана Штайнхаус (Німеччина) - 35
3. Естер Стаублі (Швейцарія) - 34
4. Анна Марі Кейлі (Нова Зеландія) - 25
5. Кароліна Вітулано (Італія) - 22

Катерина Монзуль. Світлина УЄФА
Коментарі ()