Головне

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Шахтар - Шальке 0:0. Нічия, яка має радувати Луческу

18.02.2016 23:59 1893 0
Ліга Європи. 1/16 фіналу. Шахтар - Шальке 0:0. Нічия, яка має радувати Луческу

Стартовий матч 2016 року вийшов для Шахтаря надто складним. У першій грі 1/16 фіналу донецька команда зіграла унічию на Арені-Львів з Шальке і має бути задоволена нічийним результатом. Оновлений Шахтар зразка 2016 року - майже українська команда, але з купою проблем і бразильцями, які вже не відіграють провідні ролі. Напевно, найбільш українського Шахтаря в єврокубкових матчах при Мірча Луческу, ми ще не бачили. Причин тому кілька і це не зовсім тому, що румунський тренер взяв курс на українізацію команди.

Продаж Тейшейри, дискваліфікація Фреда, травми Бернарда, Дентіньйо та Азеведо - це головна біль Луческу перед матчами з Шальке. Сама ж гра довела, що гірники доволі кволо вкочуються в сезон і це може їм коштувати втрати єврокубку вже в 1/16 фіналу. Гра у четвер з німцями була динамічна, цікава, але не на користь донеччан. До того ж маємо дякувати турецькому судді Хюсейну Гечеку. Мабуть, що рефері знервував напис Газпром на футболках Шальке, але ж ніяк не сама німецька команда, чи місто Гельзенкірхен, де проживає більше 20% турецького населення. Можна з упевеністю сказати, що цього вечора суддя був наш, адже це так зрідка буває. На початку гри Гечек не дає пенальті, коли Степаненко кладе у карному Сане, а під завершення поєдинку не побачив руку Веллінгтона Нема у власній штрафній.

Стартові хвилини першого тайму пройшли під диктовку гостей, котрі мали кілька моментів, щоб відкрити рахунок. Найреальніший момент був в екс-гравця київського Динамо Беланда, який у карному Шахтаря накрутив двох захисників і бив у кут воріт, але гірників врятувала нога Срни на дальній штанзі. Потім був ще момент у Сане, який ударом головою пробив повз ворота.

Десь з 23-ї хвилини почав щось створювати і Шахтар. Після рикошету у штрафній Шальке Гладкий з кількох метрів бив низом, але Ферманн розклався у шпагаті і не дав м`ячу залетіти у ворота. Потім ще був удар низом від Коваленка - поруч зі штангою та постріл Ракицького з метрів 15 на верхні сектори Арени-Львів.

Другиий тайм Шахтар розпочинає більш жваво. Відразу пішов момент у Гладкого, який пробиває вище воріт. Відповідь Шальке була куди більш небезпечною. Знову простріл у штрафну гірників і знову верховий м`яч за німцями, але Сане пробиває ударом головою поруч зі штангою. У заключній 45-хвилинці Шахтар здебільшого рятував П`ятов і трохи суддя. Провалили гру з Шальке - Марлос та Тайсон, і особливо це стосується першого. Не такий надійний був Ісмаїлі. Хоча захист Шахтаря в цій грі, це проблемна ланка команди Мірча Луческу.

На 67-й хвилині Шальке таки забив, але турецький суддя не зарахував гол Матіпе, узрівши там фол на Гладкому. Суперечливе, хоча не менш приємне рішнення для української команди. Потім знову момент біля воріт Шахтаря і П`ятов витягає м`яч з дев`ятки власних воріт після удару Беланда. Десь з 75-ї хвилини Луческу почав міняти своїх улюблених бразильців. Замість Марлоса та Тайсона вийшли Веллінгтон та Едуардо. Запам`ятався нам лише Нем.

Кучер у власному штрафному віддає на П`ятова, і суддя призначає вільний удар з лінії воротарського. Після удару Гайса Веллінгтон вискочив вперед і м`яч влучає йому в лікоть, змінивши траєкторію польоту. Шахтар відбивається, німці вимагають призначити пенальті за гру рукою Нема, а турецький суддя Гечек, робить фінт вухами і показує грати далі. Через кілька хвилин Шальке довелося нервувати. Гладкий вивалився сам на сам з Фераманном, але знову не зумів переграти німецького воротаря, пробивши йому в ноги.

Догравав матч Шахтар у меншості. За шість хвилин Кучер примудрився отримати два попередження і пішов відпочивати. Для Луческу втрата Кучера - це ще один негативний момент сьогоднішньої гри. Шахтар же довів таки матч до нічиєї. А що стосується поєдинку-відповідь у Гельзенкірхені, то Мірча Луческу доведеться добре попрацювати, щоб пройти Шальке, що і не був фаворитом у нашій парі.

Коментарі ()