Українська правда

Луческу: Я вірю в усіх футболістів, які завтра вийдуть на поле

Сергей Шемшученко — 17 лютого 2016, 18:55

Шальке-04 - це молода і дуже агресивна команда, в складії якої виступають хороші молоді та перспективні для німецького чемпіонату гравці.

Про це на прес-конференції напередодні матчу 1/16 Лги Європи з "кобальтовими" заявив наставник Шахтаря Мірча Луческу.

"Напевно, ви всі добре знаєте політику нашого клубу. Практично два роки ми знаходимося не в себе вдома, без наших уболівальників, бази, рідного стадіону. Даємо можливість більше часу грати вихованцям Академії", - зазначив він.

"Нелегко в таких важких умовах працювати з великою групою бразильців до 13 гравців. Деякі з них, які дуже високо цінуються на футбольному ринку, йдуть. Так відбувається останнім часом. Але залишаються інші виконавці, які через велику конкуренцію не завжди мали можливість грати. Зараз їм надається шанс показати свій рівень", - сказав Містер.

Луческу запевнив, що команда вивчила Шальке.

"Ми вивчили Шальке, і, напевно, вони про нас все знають. Самі поки не знаємо, на якому рівні перебуваємо і чи готові ми на сто відсотків. У нас були тільки товариські гри на зборах, їх не можна порівнювати з офіційними. Звичайно, я волів би, щоб перший матч відбувся на виїзді", - сказав тренер.

"Подивимося, що надасть нам Шальке, від цього будемо відштовхуватися. Це молода і дуже агресивна команда. В її складі виступають хороші молоді та перспективні для німецького чемпіонату гравці. Це Сане, Майєр і Гайс. Всі виконавці високого рівня. Хотілося б, щоб наші футболісти після двох зборів в США та Іспанії завтра були мобілізовані і показали футбол високого рівня", - висловив сподівання тренер.

Луческу ще раз наголосив, що Тейшейра і Фред - це великі втрати.

"Тейшейра і Фред - великі втрати. Напевно, ці два гравці були кращими останнім часом. Намагаємося замінити їх футболістами, які заповнять втрату цих хлопців, напевно, в першу чергу своїми амбіціями. За останні шість місяців ми втратили шість основних виконавців. Замінили їх гравцями Академії, ще не зовсім готовими виступати на такому рівні", - нагадав він.

"Але я вірю в усіх футболістів, які завтра вийдуть на поле! Упевнений, вони покажуть хорошу гру - і Малишев, і Коваленко. Обидва - вихованці нашої Академії. І я впевнений, що вони дуже сильно хочуть вийти на поле і надовго залишитися в основному складі Шахтаря", - заявив тренер "гірників".

Луческу також запевнив, що у стартовому складі на матч з Шальке вийде перспективний півзахисник Віктор Коваленко.

"Завтра він вийде в стартовому складі. І я з великою впевненістю дивлюся на це. Переконаний: він покаже себе з найкращого боку. Для нього потрапити в основний склад вже у першій офіційній грі року - не сюрприз. Так само і для Малишева", - підкреслив Луческу, слова якого наводить прес-служба Шахтаря.

Нагадаємо, матч Шахтар - Шальке відбудеться у четвер, 18 лютого.Початок о 22:05 за київським часом.

Мірча Луческу. Світлина ФК Шахтар