Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Динамо - Манчестер Сіті 1:3. Тепер допоможе тільки диво

24.02.2016 23:52 2097 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Динамо - Манчестер Сіті 1:3. Тепер допоможе тільки диво

Для Динамо матч з Манчестер Сіті став першим офіційним поєдинком у році. Команда Реброва у зв'язку з паузою в чемпіонаті України зіграла чимало контрольних спарингів цієї зими, однак це проти офіційних зустрічей Манчестер Сіті ніяк не зрівняється. Можливо, це і стало однією з головних переваг команди Пеллегріні, ну і не варто забувати про клас англійського гранду.

Головним шансом для Динамо вважали можливу недооцінку з боку суперника і не найкращу форму команди з Англії. Однак, "містяни" на совість підготувалися до матчу з киянами, що і продемонстрували у сьогоднішній зустрічі. Перший тайм однозначно залишився за гостями. Динамо тільки в першій десятихвилинці вдавалося тримати м'яч і підбиратися близько до володінь Гарта. Вже на 4-й хвилині непоганий момент мав лідер столичного клубу Андрій Ярмоленко, втім, переграти Гарта з гострого ута йому не судилося. Згодом Сіті відповів моментом від Туре, який тільки пристрілювався - Шовковський без проблем заволодів м'ячем.

Доволі цікаво, що у старті на вістрі атаки Динамо вийшов Теодорчик. Поляк у першому таймі двічі намагався вразити ворота суперника дальніми ударами, але бракувало точності. Динамо перший "ляпас" отримало на 15-й хвилині. Допоміг Сіті стандарт, після якого у воротах Шовковського автограф залишив Сільва. Драгович не догледів за Туре, той у верховій боротьбі зробив скидку на Агуеро, якого вже у свою чергу не зміг зупинити Віда. Аргентинець як ніж крізь масло промайнув повз хорвата та розстріляв ворота Шовковського.

Вже через сім хвилин Агуеро міг забити другий, однак удар низом пройшов поруч зі стійкою воріт Шовковського. Чим відповідало Динамо? Довгими діагональними передачами без адресату, дальніми неточним ударами, втратою м'яча майже біля власного карного. Півзахисит киян "провисав", багато браку було у Гармаша. Зрозумівши, що в центрі поля потрібно щось змінювати, Ребров зняв Гармаша та пипустив Велозу. Міг португалець фактично одразу записати своє ім'я на табло, однак його удар після подачі з кутового прийняв на себе Туре.

За десять хвилин до завершення Сіті ще двічі міг забити, однак виручав Шовковський, втім, другому голу судилося бути у воротах столичного клубу. Ауеро у дурні пошив захист нашого клубу, п'ятою викотив на Стерлінга, Рахім з лівого краю карного виконав простріл точно на вільного Сільву. В результаті іспанець спокійно з близької відстані розстріляв ворота Шовковського. Де у той момент був захист Динамо? Варто спросити у них.На щастя, більше нічого гострого Сіті біля воріт Динамо не створив і команди пішли на перерву.

У перерві Ребров замість Теодорчика випустив більш технічного та швидкого Мораеса. За рахунку 0:2 Динамо не збиралося опускати руки. Два класні моменти на старті мав Андрій Ярмоленко. У першому епізоді вінгер був близький до виходу на ударну позицію, а от у другому епізоді таки пробив, у своєму стилі, однак м'яч пройшов поруч зі стійкою.

Кияни взяли непоганий темп, а гол вже був близький Це відчував і стадіон, який гнав своїх улюбленців вперед . І це таки сталося: Віда пвиконав подачу у карний Сіті з глибини поля, захисник гостей зміг вибити м'яч, однак вибив його точно на ногу Віталію Буяльському: вихованець Динамо потужно пробив з відскоком від газону, у підсумку м'яч рикошетом від Отаменді залетів у ворота Гарта.

Здавалося б, інтрига збереглася, однак у Динамо більше нічого не виходило попереду. Вдавалася і втома і пауза у чемпіонаті, а на 64-й хвилині кияни понесли чергову втрату. Через травму не зміг продовжити матч захисник Данило Сілва. Замість нього вийшов Макаренко, який, кардинально погоди не зіпсував.

Останній момент бодай скоротити відставання мав все той Буяльський. Віталій класно пробивав після передачі Велозу, однак Гарт дивом парирував цей удар... Сіті у свою чергу також пробачив киян, коли Туре після навісу від Стерлінга за 8 хвилин до фінального свистка не зміг влучити з метрів 6, пробивши повз стійку.

Далі гості вже особливо події не форсували, тому третій гол Динамо пропустило на рівному місті: Туре, якого ніхто вже особливо не зустрічав, сам пройшов до лінії карного та потужно пробив у дальній кут воріт Шовковського - без шансів для СаШо. Що це? Втома, чи зарано дали слабину? Ніхто крім футболістів та тренера не знає. У підсумку Динамо програє вкрай важливий домашній матч з різніцею у два голи. Тепер на Туманному Альбіоні підопічних Реброва врятує лише диво. Будемо на це сподіватись.

Коментарі ()