Головне

Гендиректор Олімпіка: Можливі зміни в формат Прем'єр-ліги можуть внести 29 лютого

06.02.2016 10:19 353 0

В наступному сезоні розіграш Кубка України на кожному етапі буде складатися з одного матчу.

Про це повідомив спортивний директор Олімпіка  Олексій Антонов, який прокоментував засідання робочої групи по формату чемпіонату.

"На засіданні вирішили, що в наступному чемпіонаті братимуть участь 12 команд, а пройде він у два етапи. На першому етапі команди проведуть між собою по два матчі - вдома і на виїзді, а на другому - всі учасники діляться на дві групи", - повідомив він.

"В одній з них визначають чемпіона і єврокубкових учасників, а в другій - тих, хто покине Прем'єр-лігу після закінчення сезону. Зазначу, що турнірні очки, які будуть зароблені на першому етапі, зберігаються", - зазначив Антонов.

За його словами, обмін між Прем'єр-лігою та Першої лігою буде в форматі "два на два".

"Обмін між Прем'єр-лігою та Першої лігою буде в форматі "два на два", тобто дві команди змушені будуть покинути елітний дивізіон на користь кращих представників з першої ліги. А ось від ідеї стикових матчів за участю третьої команди Першої ліги вирішили відмовитися", - зауважив він.

"Розіграш Кубка України на кожному етапі буде складатися з одного матчу, а пари суперників на кожній стадії будуть визначатися сліпим жеребом", - розповів генеральний директор донецького клубу.

На думку Антонова, форс-мажор в цій ситуації може створити весняна процедура атестації клубів.

"Думаю, що серйозних змін вже не буде. Форс-мажор в цій ситуації може створити весняна процедура атестації клубів. Якщо в її результаті 12 команд не набереться, доведеться знову збиратися і обмірковувати зміни у форматі", - сказав він.

"Хочу сказати, що рішення, які будуть напрацьовані робочою групою, будуть внесені на розгляд загальних зборів учасників Прем'єр-ліги 29 лютого", - сказав Антонов, слова якого наводить прес-служба Олімпіка.

Коментарі ()