Українська правда

Прем'єр-ліга. 17 тур. Шахтар - Ворскла 3:1. Луческу вдруге засмутив Полтаву

Сергей Шемшученко — 6 березня 2016, 19:35

Донецький Шахтар вдруге за тиждень переміг полтавську Ворсклу. Після розгромної перемоги в кубковій грі, матч чемпіонату видався для гірників не таким легким, проте поставлене завдання вони виконали і поповнили свою скарбничку на чергові три очки.

Після гіркого кубкового досвіду тренерський штаб Ворскли вирішив трохи змінити план на гру, випустивши двох форвардів, граючи переважно через фланги. Однак, в плани Василя Сачка на 8-й хвилині втрутився Даріо Срна, який класним ударом зі штрафного відкрив рахунок у матчі.

І цей гол ледь не зіграв злий жарт з гірниками, які вирішили, що сьогодні перемога буде такою легкою, як і в Кубку. Проте, полтавчани дуже швидко оговталися після швидкого м'яча, і не просто перевели гру на половину поля суперника, але і регулярно створювали проблеми голкіперу донеччан.

Світлина ФК Шахтар

А на 36-й хвилині поєдинку після однієї з контратак підопічних Сачка на побачення з воротарем Шахтаря вискочив Громов, який зрівняв рахунок у грі. Шахтар помітно почав нервувати, а Ворсклу, навпаки, забитий гол ще більше організував. Проте, до перерви більше голів уболівальники не побачили.

Однак, на старті другого тайму Ворскла знову пропустила гол (відзначився Тайсон після кутового), і Сачку знову довелося шукати рішення про зміну малюнку гри через заміни. Правда, цього разу Шахтар вже грав обережно, і помилок в обороні майже не допускав. У свою чергу, гірники великими силами пішли вперед, що і вилилося в підсумку в третій гол, який забив Едуардо.

Ворскла до останнього не здавалася і шукала свого шансу в атаці. На останніх хвилинах класно пробивав Ребенок, але цього разу команду Луческу врятував П'ятов. У підсумку, Ворскла програла, але за розгромну поразку в Кубку реабілітувалася, показавши характер і непоганий футбол.