Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Манчестер Сіті - Динамо 0:0. Не стріляйте в піаніста...

15.03.2016 23:58 1483 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Манчестер Сіті - Динамо 0:0. Не стріляйте в піаніста...

"Не стріляйте в піаніста..." Один з наших читачів точно описав гру Динамо на "Сіті ов Манчестер". Українська команда грала так, як їй дозволяв суперник. А от господарі, після перемоги у Києві з рахунком 3:1, грали з позиції сили. Їм не потрібно було стрімголов бігти в атаку, бо того бажали глядачі. "Містяни" очікували, що кияни помчать уперед з перших хвилин, а вони просто спіймають гостей на контратаках. Та Сергій Ребров обрав іншу тактику.

Так, Динамо вже 14 матчів не виграє в англійських клубів на Туманному Альбіоні (11 поразок при 3 нічиїх). Проте цього разу "біло-сині" можуть записати нічию з віце-чемпіоном Англії собі тільки в актив. Підопічні Сергія Реброва не відбивалися протягом всього матчу, а у певні моменти навіть серйозно пресингували суперника.

Звичайно, після перемоги у столиці України, Манчестер Сіті не проти був зіграти вдома з киянами у вигідний для них футбол, щоб поберегти сили на вирішальні поєдинки прем'єр-ліги, де справи у "Sky Blues" йдуть не кращим чином. А травми Венсана Компані та Ніколаса Отаменді у першому таймі лише додали сивини на голові Мануеля Пеллегріні. Йому вже було не до протистояння з Динамо - він уже думав, як замінити основних захисників у наступних боях.

Світлина Reuters

Сіті почав активно, але "біло-сині" достатньо швидко відвели гру від своїх воріт, перехопивши ініціативу. Та англійці не дозволяли киянам атакувати флангами, а ті незначні спроби, які були, завершувалися або оффсайдами, або подачами у нікуди. Окрім того, пройти центром поля підопічним Реброва також не вдавалося.

Другу половину також набагато активніше почав Манчестер Сіті. Тільки цього разу не став віддавати ініціативу гостям, а добряче притиснув їх. Притиснув так, що Гармаш навіть пробив по своїх воротах. Допоміг лише Шовковський, який грудьми зупинив м'яч, а потім важко, та все ж вибив його подалі.

Потуги Сіті завершилися ударом Туре зі штрафного над воротами та стійкою воріт Шовковського, яка дзвінко відбила потужний удар Хесуса Наваса. Був ще потім під кінець поєдинку удар Яя у руки ветерану Динамо, але загалом, на цьому намагання "містян" вирвати перемогу, яка їм не дуже була і потрібна, завершилися.

Світлина Reuters

Останні хвилини тайму знову краще провело Динамо. Хоча було видно, що кияни мінімально ризикують, адже великими силами вперед вони не йшли. Але було у "біло-синіх" два моменти, щоби добути першу перемогу в Англії, та двічі став на заваді Джо Гарт. Спочатку він відбив удар Буяльського, після красивої комбінації правим флангом у виконанні Сидорчука та Ярмоленка, які намагалися зіграти красиво пасами п'ятою. А потім воротар Сіті відбив спробу Яковенка з кількох метрів після навісу Антунеша.

Отож, матч-відповідь Манчестер Сіті - Динамо завершився нульовою нічиєю, яка дозволила англійському клубу вперше в історії вийти в 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів. "Біло-сині" ж завершили боротьбу, діставшись плей-офф вперше за 17 років. Крім того, кияни показали, що вони не дуже і слабкіші за віце-чемпіона Англії. А причиною програшу став провальний перший тайм у Києві...

P. S. Будемо сподіватися, що наступного плей-офф Києву не доведеться знову чекати довгих 17 років, а станеться це набагато швидше!..

Коментарі ()