Українська правда

Гендиректор УПЛ: Говерла намагається заявити гравців, але не може їх зареєструвати

Сергей Шемшученко — 15 березня 2016, 09:41

На сьогоднішній день ужгородська Говерла не має права здійснювати реєстрацію та заявку нових футболістів.

Про це у коментарі Sport Arena заявив генеральний директор УПЛ Петро Іванов, який прокоментував інформацію про те, що Говерла намагається обійти заборону на реєстрацію нових гравців, заявивши їх заднім числом.

Ми отримали пакет документів, наданий футбольним клубом Говерла для реєстрації ряду нових футболістів. Ми зробили офіційний запит в ФФУ про можливу процедуру їх заявки, але Федерація чітко дала нам зрозуміти - зараз неможливо провести реєстрацію та заявку зазначених гравців", - зазначив він.

"Які інші футболісти зараз готуються "Говерлою" - я не знаю. Я теж чув, що фігурують і Мартищук, і ще хтось, але не більше...", - додав Іванов.

За його словами, від ФК Говерла є побажання додати собі в заявку нових гравців.

"Я по пам'яті не згадаю перелік всіх футболістів, які там були. Але не стану заперечувати, від ФК Говерла є побажання додати собі в заявку нових гравців. Вони вважають, що вони мають рацію в даній ситуації", - повідомив генеральний директор УПЛ.

"Але в даному контексті рішення за ФФУ. Ми ж не маємо повноважень, з урахуванням видачі паспорта футболіста федерацією. В даному питанні Прем'єр-ліга керувалася і керується приписами ФФУ", - зауважив Іванов.

Іванов також зазначив, що в теорії, Говерла дійсно могла підписати цих футболістів до заборони ФІФА, але не реєструвати.

"Теоретично - звичайно. Як така, реєстрація в ФФУ могла бути. Але потрібно розуміти, що є цілий комплекс чинників. Кожного футболіста потрібно розглядати окремо і в контексті того, чи був у нього чинний контракт з іншим клубом і чи дійсно вони укладали попередні угоди, як і належить, за півроку до кінця", - пояснив він.

"Є ще цілий ряд нюансів, тому мені складно сказати так "відразу", не маючи матеріалів на руках. Але, в принципі, згідно з листом, підписаним Денисом Лутюком, на сьогоднішній день Говерла не має права здійснювати реєстрацію та заявку нових футболістів", - підкреслив Іванов.

Петро Іванов. Світлина телеканал Футбол

Як відомо, головний тренер Говерли В`ячеслав Грозний збирається заявити новачків, незважаючи на заборону на реєстрацію нових футболістів.

Нагадаємо, що щодо Говерли діє заборона на заявку нових гравців.

Раніше повідомлялося, що екс-гравець Говерли Сергій Кузнецов виграв у суді справу щодо заборгованості і ужгородський клуб має йому виплатити 2,5 млн гривень