Українська правда

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Баварія - Ювентус 4:2. Фантастичний камбек

Сергей Шемшученко — 17 березня 2016, 01:18

Мюнхенська Баварія завдяки фантастичному камбеку змогла пробитися до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. У поєдинку проти Ювентуса команда Гвардіоли змогла відігратися з рахунку 0:2, а в додатковий час подарувати для своїх фанів справжнє свято, яке, все ж, окрім "валідольного", більш ніяким і не назвеш. Але про все по-порядку.

Баварія, як і в першому матчі, спробувала розпочати гру активним першим номером, проте Юве, на відміну від домашньої гри, зробив тут ставку на більш сміливі контратаки, що і принесло свої плоди. Вже на п'ятій хвилині поєдинку Погба після провалу оборони мюнхенців вперше покарав Нойера.

Швидкий гол не дуже вплинув на Баварію, яка продовжувала робити свою роботу. Однак, Юве дуже грамотно діяв у обороні, пресингував суперника в центрі поля, і при будь якій нагоді контратакував. Такий хід подій ніяк не подобався мюнхенцям, у яких не клеївся перехід з центру поля в атаку, а лідери команди Рібері і Мюллер, в першій половині були майже непомітні і непродуктивні.

Світлина з сайту УЄФА

На 30-й хвилині Ювентус змусив трибуни стадіону замовкнути. Мората класно пройшов трьох суперників, віддав на Куадрадо, який хитнув захисника і пробив Нойера влучним ударом в дальній кут. В кінцівці першого тайму все той же Куадрадо міг остаточно поховати Баварію, проте буквально з 5-ти метрів після геніального пасу Погба не переграв воротаря.

На старті другої половини малюнок гри змінився не дуже - Баварія тиснула, а гості чекали свого шансу. І варто відзначити, що у команди Аллегрі він був, проте свої моменти вона сьогодні більше не реалізувала, що і стало причиною такого неприємного для Юве підсумкового результату.

А Баварія йшла вперед шукати свій шанс, і таки знайшла його. На 74-й хвилині після розкішного навісу Дугласа Кости повітря виграв Левандовськи, який головою і відіграв один м'яч для свого клубу. І ось тут і почалися проблем гостей, які вже "підсідали" фізично, а тому змушені були стримувати навалу суперника в своєму штрафному.

І до перемоги їм не вистачило буквально декілька хвилин. Проте, Мюллер в кінцівці забив, і перевів поєдинок в овертайм, де шанси Ювентуса дотягнути до серії пенальті були мізерними. Чому? Бо Баварія впіймала кураж, який у поєднанні з кращою фізичною формою давав всі шанси підопічним Гвардіоли закінчити гру без футбольної лотереї. І вони це зробили.

На старті другого додаткового тайму буквально за дві хвилини мюнхенці двічі розписалися у воротах суперника, і остаточно залишили його без єврокубка. Варто відзначити, що після цього шанси забити були і у Юве, проте у гравців уже на це не залишилось ні фізики, ні психології.

Як наслідок, Ювентус був дуже близьким до виходу в наступне коло, проте, варто віддати належне Пепу Гвардіолі. Програючи два м'ячі, він зумів правильно перебудувати свою команду, за що і отримав винагороду.