Головне

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Андерлехт - Шахтар 0:1. Побиті, але щасливі

17.03.2016 23:59 1725 0
Ліга Європи. 1/8 фіналу. Андерлехт - Шахтар 0:1. Побиті, але щасливі

Донецький Шахтар зробив ще один крок у нинішньому розіграші Ліги Європи. Після 3:1 у Львові, у Брюсселі підопічні Мірча Луческу знову обіграли Андерлехт, але з більш скромним рахунком - 1:0. Самого футболу у цій зустрічі було мало. Було забагато бажання в гравці Андерлехта виграти та українське катеначчо у виконанні Шахтаря.

За весь матч у Шахтаря в атаці запам`яталися лише дальні удари від Ракицького та Тайсона, коли Прото довелося рятувати свою команду.

Андерлехт, хоча і мав територіальну перевагу, але моментів біля воріт П`ятова майже не було. Принаймні, українському воротарю за весь матч так і не довелося по-справжньому вступити у гру. Господарі подали чимало кутових, були й штрафні, але цього вечора оборона Шахтаря була на висоті. Напевно, що урок від Дніпра після 1:4 багато чому навчив донецьку команду. Але все-таки м`яч одного разу опинився у воротах гостей, але суддя скасував цей гол оскільки і в цьому моменті бельгійці порушували правила. 

Чим здивував Андерлехт в цій грі? Однозначно, що своєю "брудною грою", яка далека від фейр-плей. Будь іспанський суддя Антоніо Матеу Лаос більш принциповим, то цей матч довелося б зупиняти ще в середині другого тайму і фіксувати дострокову перемогу українського клубу, оскільки в бельгійців просто б не було футболістів, щоб дограти гру.

Світлина - shakhtar.com

Так як били гравців Шахтаря цього вечора, у футболі їх ще ніхто і ніколи так не лупцював. Футболісти Андерлехта били гірників руками, тишком-нишком штовхалися, царапалися і це все більш походило на регбі. На пальцях Тайсона, нозі Ферейри та грудях Кучера залишаться спогади від цього поєдинку - сліди від шипів.

За весь матч іспанський рефері показав вісім жовтих і дві червоні картки. На останніх хвилинах поєдинку за друге попередження був вилучений Кучер. Захисник Шахтаря продовжує тримати свою марку. Перша картка Кучера, можливо, врятувала Шахтар від голу, а ось друге попередження за фол на Окака не було варте цього. Але не довго Андерлехт насолоджувався грою в більшості. Через три хвилини після вилучення Кучера іспанець показує пряму червону Мбоджі, котрий заїхав шипами в ногу Ферейрі вже за межами поля і робив це навмисно.

Покарання за таку гру від Андерлехта знайшло господарів поля вже в доданий арбітром час, коли спрацювала заміна Луческу. Після пасу Дентіньйо Едуардо легко переграв Прото і приніс Шахтарю перемогу, а  Україні чергові очки в залікову таблицю. Шахтарю ж тепер доведеться чекати жеребкування чвертьфіналу турніру, що пройде у п`ятницю, 18 березня.

Коментарі ()