Головне

Товариський матч. Україна - Кіпр 1:0. Фірмова мінімалка Фоменка

24.03.2016 23:14 1523 0
Товариський матч. Україна - Кіпр 1:0. Фірмова мінімалка Фоменка

Національна збірна України з футболу з перемоги розпочала підготовку до фінальної частини чемпіонату Європи 2016 року у Франції. На власному полі в Одесі підопічні Михайла Фоменка здобули фірмову для тренера мінімальну звитягу над суперниками з Кіпру. Вирішальний удар на рахунку донецького "гірника" Тараса Степаненка.

"Синьо-жовті" розпочали набагато активніше за гостей. Тільки-но українці вмикали швидкість, кіпріоти були не готовими до завершення атак. Натомість, якщо господарі довго розігрували свої комбінації, то захисні редути супротивників перекривали вільні зони. Перший момент уже на 7-й хвилини мав Ярмоленко, але він влучив у захисника після пасу від Шевчука.

Кіпр вперше дістався до володінь Бойка ближче до середини тайму, коли Ефрем завдав неточного удару, а Мітідіс не зумів нормально влучити по м'ячу, перебуваючи перед воротами українців. Після цього хлопці з острівної країни відвели гру подалі, ближче до центру поля. При цьому гості не цуралися фолити.

Фол наприкінці тайму і призвів до взяття воріт. Ротань навісив зі штрафного, Зозуля головою пробив у Панайї, який відбив м'яч перед собою, а Степаненко вдало зіграв на добиванні. Мав Тарас відкривати рахунок ще раніше, коли також опинився на добиванні після спроби все того ж Зозулі. Але у тому епізоді вдало зіграв воротар, який заблокував удар.

Світлина ffu.org.ua

Другий тайм у виконанні збірної України оцінювати по гарячих слідах достатньо важко, адже було багато замін і змін тактики. З одного боку, молоде тріо - Коваленко, Петряк, Малишев - показало себе з непоганої сторони. Вони створювали гостроту в атаці, постійно тримаючи захист Кіпру у знервуванні. Коваленко і того більше, в одному з епізодів мав подвоювати рахунок, та з десяти метрів пробив головою повз стійку воріт.

З іншого боку, українці відверто провально відіграли на останніх хвилинах в обороні. Команди почали грати на зустрічних курсах, і в цьому компоненті гості покраще виглядали. Путівцев не витримав напруження дебютної зустрічі та помилився у двох моментах. У другому з них лише стійка врятувала Бойка після удару Сотіріу. Крім того, був удар Енглезу повз каркас.

Завершився матч сейвом Бойка. Денис у стрибку дістав удар головою Сотіріу. Додамо, що у цьому епізоді незрозуміло зіграв центр оборони, адже залишив нападник самого перед воротами під час подачі з флангу. Отож, 1:0 - і фінальний свисток зафіксував 100 перемогу збірної України в історії.

Коментарі ()