Головне

Президент ПФЛ: Ясковича з "ЛНР" перевіряли в СБУ, він не воював проти України

24.03.2016 15:51 908 0

Футболіста Олександра Ясковича з "ЛНР", якого заявив український клуб Першої ліги Авангард, перевіряли в СБУ - він не воював проти України.

Президент ПФЛ Сергій Макаров у коментарі sector.depo.ua пояснив, чому Авангарду дозволили заявити футболіста, який грав за збірну "ЛНР" і позував з прапором "Новоросії".

"Ми врахували все. Олександр Яскович помилився і усвідомив свою помилку. З ним була не тільки розмова,  він звертався до нас з клубом, він написав лист до Комітету з етики та чесної гри ФФУ, з ним працювали слідчі СБУ, проводили опитування, перевіряли на причетність до протизаконних дій", - повідомив Макаров.

"Яскович не змінював громадянство, у нього немає паспорта "ЛНР". Він не воював, не брав до рук зброю. Він вже поніс покарання - рік без футболу. Для футболіста - це дуже тяжко. І тут потрібен індивідуальний підхід", - пояснив очільник ПФЛ.

За словами Макарова, Яскович хочу повернутися на Батьківщину, яку не зраджував.

"Потрібно пояснити фанатам, що на відміну від футболістів, які зараз їдуть з України, цей хлопець прагне повернутися на Батьківщину, яку не зраджував", - підкреслив Макаров.

Сергій Макаров. Світлина Shahta.org

Раніше свою думку з приводу цієї ситуації висловив віце-президент ФФУ Ігор Кочетов.

Коментарі ()