Українська правда

Чим небезпечні для України майбутні суперники? Вельс - Північна Ірландія: огляд британської преси

Сергей Шемшученко — 26 березня 2016, 21:02

Тренерському штабу національної збірної України вельми пощастило - два майбутні суперники "синьо-жовтої" дружини, один з яких зіграє з командою Михайла Фоменка вже у понеділок, 28 березня, подарували нашим наставникам багатий матеріал для роздумів.

Напередодні збірні Вельсу та Північною Ірландії зіграли особисту зустріч. Чемпіон не проходить повз теоретичну частину протистояння британців і звертається до найцікавішого в огляді преси.

Автор одного з найбільш популярних на Туманному Альбіоні видань, а мова про Daily Mail, впевнений, що майбутній суперник України на Євро-2016 провів непоганий матч, і результатом може бути задоволений.

"Мало хто ризикнув би поставити гроші на Вельс та Північну Ірландію щодо того, що вони будуть грати товариський матч у межах підготовки до чемпіонату Європи з футболу, коли почалася відбіркова кампанія до континентального форуму. Як така, ця зустріч у Кардіффі була схожа скоріше не на дружній матч, а на якесь обопільне святкування.

Майкл О'Ніл і його команда точно поїдуть додому щасливими. Це був гідний результат для ірландців, втім, для цієї команди все могло бути ще краще. На 59-й хвилині Крейг Кеткарт забив несподіваний гол, і команда північних ірландців вела у рахунку до тих пір, поки Саймон Чорч на 89-й хвилині не зрівняв шанси з пенальті.

Для ірландців такий результат тим більше приємний, бо ж ця гра, дев'ята за ліком, подовжила безпрограшну серію команди. Тепер такий результат "дорівнює" досягненню команди Біллі Бінгхема 1986-го року - колективу, який грав на Кубку світу", - зазначає журналіст.

Світлина - faw.org.uk

Кореспонденти іншого щоденного видання широкої спеціалізації, таблоїда The Sun, акцентують увагу на високих потенціях флангових виконавців Вельсу та високій індивідуальній майстерності конкретних футболістів Північної Ірландії.

"Бос "Драконів" Кріс Коулмен все ще створює штрихи до портрету його команди у Франції та поки надає перевагу стратегії експериментів. Кілька замін були зроблені на доволі ранньому етапі. Джордж Вільямс намагався пройти через переповнений штрафний майданчик суперника, й, вірогідно, зазнав травми, а пізніше був замінений на конкурента за позицію.

У цьому матчі варто відзначити гру крайніх захисників валлійців. Зокрема, Крісу Гантеру вдавались класні подачі з його правого флангу. Після однієї з таких подач форвард Бернлі Сем Воукс пробив поруч зі стійкою. Партнер Гантера по флангу, Девід Коттерілл, відзначився у креативній складовій ще більш відчутно - після його удару зі стандарту небезпеку біля своїх володінь ліквідував лише голкіпер північних ірландців Майкл Макговерн. Повна валіза іронії могла б бути в тому, що людина, чиє повне ім’я звучить як Джордж Бест, відкрила би рахунок проти Північної Ірландії!

У складі команди Північної Ірландії виділявся хавбек Манчестер Юнайтед Патрік Макнейр. Цей півзахисник, який може зіграти як у центральній частині оборони, так і на лівому фланзі, грав у команді Майкла О’Ніла ще важливішу роль, ніж він це робить зазвичай, коли його зусилля сконцентровані здебільшого на руйнуванні. Цього разу Макнейр діяв на позиції опорного хавбека. Варто відзначити також як завжди самовіддану та корисну для команди нортайрішів гру Кайла Лафферті - гравець Бірмінгема виконав великий об’єм роботи й не раз перегравав візаві один в один", - зазначає видання.

Світлина - faw.org.uk

Суто футбольний ресурс FourFourTwo вказує на серйозні втрати валлійців, які не могли не вплинути на результат гри, проте разом з тим зрозуміло, що "Дракони" однак провели сильний матч. Також, як і колеги, журналісти цього видання не проходять повз вдалі дії молодого гравця Манчестер Юнайтед і гостей Патріка Макнейра.

"Відсутність Гарета Бейла, а також ключового півзахисника Аарона Ремсі, змусили Кріса Коулмена шукати шляхи для підсилення гри команди у матчі з Північною Ірландією - збірною, яка пропустила всього лише 8 голів у кваліфікації до Євро. Джо Ледлі мав хорошу можливість засмутити голкіпера гостей Майкла Макговерна, проте півзахисник клубу Кристал Пелас надав перевагу передачі на партнера по команді Тома Лоуренса, а не удару по воротам. Врешті, Макговерн був змушений кілька разів рятувати ворота своєї команди від неминучого голу. Обвідний удар Джорджа Вільямса був заблокований Крейгом Кеткартом, а Сем Воукс міг домогтися свого двічі.

Північна Ірландія – вітаємо тих, хто дочекався дебюту Конора Вашингтона (нападника клубу Чемпіоншипа Квінс Парк Рейджерс, - прим. Чемпіона) – тривожила володіння суперника до перерви рідко. Виконавець О’Ніла Макнейр продемонстрував усю широту своїх амбіцій, коли завдав кілька пострілів по воротах суперника, один з яких відбувся ще у перші 45 хвилин", - повідомляється.

Світлина irishfa.com

Інший відомий сайт, який пише винятково про футбол, ресурс Goal, зауважив те, що кожна з команд, вочевидь, досягла бажаного, адже тактика команд говорить про акцентований вибір тренерів.

"Без послуг Аарона Ремзі та Гарета Бейла, останній з яких залишився у Мадриді після переговорів, які відбулися між клубом і країною, Вельс щосили намагався зламати запеклий опір оборони у битві між двома дружніми народами. Обидві команди готуються чемпіонату Європи, тож показник товариськості матчу цього разу був дещо нижчим, ніж зазвичай.

Тим не менше, Саймон Чорч забив за господарів лише з пенальті. Це взяття воріт не дозволило Північній Ірландії здобути першу перемогу над Вельсом у восьми зустрічах. Втім, сказати, що гості заслужили успіх у Кардіффі, не можна. Вочевидь, варто говорити про те, що "Дракони" "репетирували" гру першим номером, а гості намагалися діяти "другим темпом". Обидві команди продовжують готуватися до Євро-2016. У понеділок Вельсу належить здолати неблизький шлях, щоб зіграти з Україною", - пише видання.