Головне

Фоменко: Хто буде сильніший, той і буде грати

27.03.2016 23:36 599 0

Тренерський штаб та футболісти збірної України зробили висновки після не досить вдалої гри із кіпріотами.

Про це на передматчевій прес-конференції заявив наставник збірної України Михайло Фоменко.

Керманич "синьо-жовтих" поділився інформацією щодо кадрової ситуації у збірній напередодні завтрашнього спарингу із валлійцями. Порівняно із складом команди, який взяв участь у контрольній грі із Кіпром в Одесі, зміни мінімальні.

Захисник Євген Хачеріді повністю відновився після хвороби, вже працював у загальній групі і має усі шанси завтра вийти на поле НСК Олімпійський.

Натомість, збірну залишив Максим Малишев, якого, за проханням донецького Шахтаря, відпустили до клубу - на кубковий матч з полтавською Ворсклою.

"Усі інші готуються до гри з Вельсом. Є певні проблеми у кількох гравців, але, сподіваємося, вже завтра усі будуть повністю готові", - констатував тренер.

Фоменко такрж втамував інтерес мас-медіа з приводу того, наскільки, порівняно із минулим матчем, зміниться склад команди, який вийде зі стартових хвилин на поєдинок зі збірною Вельсу.

"Ми нечасто граємо з представниками цього регіону, колектив у валлійців підібрався хороший. Подивилися кілька їхніх ігор. Збірна Вельсу безпосередньо вийшла до фінальної частини Євро-2016", - зауважив фахівець.

"Команда мало забиває і мало пропускає. Завтра вийдуть ті виконавці, які самі повинні забивати собі місця в основному складі. Хто буде сильніший, той і буде грати", - зазначив спеціаліст.

За словами Фоменка, тренерський штаб та футболісти зробили висновки після не досить вдалої гри із кіпріотами.

Для цього були об’єктивні та суб’єктивні причини. Із ключових – травми ключових гравців та недостатня зіграність новачків, які ще знаходяться на шляху до повної адаптації у стані "синьо-жовтих".

"Багато людей були відсутні з основи. Минуло багато часу з тих пір, як бачилися востаннє. Треба мати інформацію про те, хто може допомогти нам під час відсутності лідерів. Подивилися молодь  справі", - розповів Фоменко.

"Це не могло не позначитися на змісті гри. У першому таймі були люди, які часто грали разом, в другому ж  багато хто грав вперше на такому рівні. Постараємося, щоб такого більше не повторювалося", - висловив надію коуч.

Михайло Фоменко. Світлина ФФУ

Не перестає цікавити футбольну спільноту і питання функціональних обов’язків у збірній Андрія Шевченка. Якщо раніше новоспечений тренер був представлений Фоменком у якості своєрідного розвідника, який спостерігає за збірниками та кандидатами до національної команди за кордоном, то наразі стали відомі нові подробиці відносно тренерської кар’єри Шеви.

"Він провів вже два самостійних тренування. Не може ж людина, яка стільки усього досягла у футболі на високому рівні і має диплом тренера, чогось не розуміти або не вміти. Їздив і дивився за виступами деяких гравців за кордоном. В ту ж Німеччину. Маліновський? Теж проаналізує його нинішню форму", - додав тренер, слова якого наводить прес-служба ФФУ.

Андрій Ярмоленко та Михайло Фоменко. Світлина ФФУ
Коментарі ()