Головне

ПФЛ просить у ФФУ "футбольної амністії" для футболістів, які грали за "ЛНР"

01.04.2016 13:08 356 0

Адміністрація ПФЛ України звернулася з відкритим листом на адресу Комітету з етики та чесної гри ФФУ стосовно футболістів, котрі брали участь у матчах на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляє офіційний сайт Професіональної футбольної ліги України.

Напередодні старту весняної частини змагань сезону-2015/16 ПФЛ внесла до заявки ФК Авангард гравця Олександра Ясковича.

Однак, вже того ж дня футболіста довелося відзаявити до розгляду його справи щодо участі у футбольних двобоях у складі збірної команди так званої "ЛНР" Комітетом з етики та чесної гри ФФУ.

У своєму поясненні, єдиною причиною, яка підштовхнула його до участі у матчах на окупованих територіях, Яскович назвав страх за життя і здоров’я членів своєї родини. Гравець підкреслив, що у нього "ніколи і за жодних обставин не виникало думок щодо розділення України".

У зверненні ПФЛ зазначається, що співробітниками Служби безпеки України проведено опитування Ясковича.

"За результатами вивчення всіх матеріалів фактів порушення громадянином України О. Ясковичем чинного законодавства не виявлено. Наголошуємо, що протягом всього цього періоду Олександр не брав участі у бойових діях, не відмовлявся від громадянства України, не висловлював негативного ставлення до України.

Враховуючи викладене, ПФЛ України не має жодних підстав відмовити футболісту у його праві на професію, праві грати у футбол. Вважаємо, що настав час переглянути ставлення до осіб, які у письмовій формі або у ЗМІ визнали участь у внутрішніх турнірах на окупованих територіях помилкою та розкаялися у своїх діях.

ПФЛ виступає за застосування своєрідної "футбольної амністії" для тих, хто зробив висновки зі своїх вчинків. Звичайно, кожний такий випадок повинен розглядатися індивідуально, а рішення - виноситися після ґрунтовного дослідження обставин кожної справи", - зазначається у листі.

"Закликаємо Комітет з етики та чесної гри ФФУ повернутися до розгляду справ футболістів, які перебували на тимчасово окупованих територіях. Сподіваємося, що разом ми зможемо допомогти таким людям і сприяти їх поверненню до єдиної української футбольної родини", - резюмував у листі президент ПФЛ України Сергій Макаров.

Олександр Яскович. Світлина взята з pfl.ua
Коментарі ()