Українська правда

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Бенфіка - Баварія. 2:2. ФК "Голлівуд" не пустив "орлів" у півфінал

Сергей Шемшученко — 13 квітня 2016, 23:59

Лісабонська Бенфіка останнім часом - не частий гість плей-офф Ліги чемпіонів. До чвертьфіналу цей досвідчений єврокубковий боєць в останній раз проходив в сезоні 2011/12, де за сумою двох поєдинків поступився Челсі. А у півфіналі Ліги чемпіонів "орлів" не спостерігали з 1990-го року. Звичайно, шанс туди пробитися був, тим паче перевага Баварії перед матче-відповіддю булв всього в один "домашній гол".

На жаль, повернення у півфінал лісабонцям довелося відкласти, хоча передумови для цього були. Баварія по-господарськи розпочала матч, відразу прибравши ініціативу до власних ніг, однак моменти біля воріт суперника команда Гвардіоли почала створювати лише після 15-ї хвилини гри. На 19-й хвилині рахунок міг відкривати Мюллер, однак тому нормально та акцентовано пробити після передачі Лама завадив захисник.

Трохи згодом мали моменти Алаба та Відаль, втім, якщо удар першого пішов на трибуни, то постріл головою чилійця пришов точно в руки голкіперу Едерсену. Здавалося б, Баварія ближче до голу, адже у Бенфіки моментів взагалі до середини тайму не було. Однак, доля розпорядилася інакше, і сам Бенфіка свій перший момент на 27й хвилині матеріалізувала у забитий м'яч: Хіменес після феноменальної передачі від Елізеу виграв боротьбу у Мартінеса та Алонсо та пробив головою повз Нойєра, який явно помилився на виході.

Гол Хіменеса. Світлина AFP

Відчувши запах крові, команда Віторії продовжувала ще хвилин десять нагнітати обстановку біля воріт Нойєра, але забити за цей відрізок другий гол та вийти за сумою двох матчів вперед їм не вдалося, а от Баварії вдалося зрівняти рахунок та перевернути все до гори дном: через десять хвилин після голу Хіменеса рахунок точним та потужним ударом в дотик зрівняв Відаль. До завершення тайму рахунок 1:1 так і не змінився і команди пішли на перерву.

На початку другого тайму Баварія повела у рахунку після точного удару Томаса Мюллера: Алонсо виконав кутовий на дальню стійку, там верхову боротьбу виграв Мартінес, який головою скинув м'яч на Мюллера. Німець без проблем вразив фактично порожні ворота суперника. Після цього голу Бенфіка якийсь час була шокована. Команді потрібно було забивати, а попереду особливо то й нічого не виходило. У свою чергу Баварія продовжувала насідати на ворота португальського клубу, який змушений був до 60-ї хвилини тільки і робити, що захищатися.

Мав свої класні моменти у екс-гірник Дуглас Коста. Через три хвилини після голу Мюллера бразилець не зміг реалізувати вихід один на один, а вже на 60-й хвилині перевірив на міцність стійку воріт суперника. На 70-й хвилині наставник Бенфіки випустив на поле бразильця Таліску. Саме він через сім хвилин після виходу на поле подарував своїй команді шанс на порятунок, забивши зі стандарту красивий м'яч у ближню 9-тку воріт Нойєра.

Але втома та час грали проти Бенфіки. Вже за 5 хвилин до завершення 2-го тайму знову шанс мав Таліска. Схожа позиція, знову стандарт, але цього разу м'яч після удару півзахисника Бенфіки пройшов поруч зі стійкою воріт Нойєра. Більше командам забити у матчі не вдалося. Нічия 2:2 на виїзді та домашня перемога 1:0 дозволили Баварії пройти у півфінал, хоча Бенфіці варто віддати належне за самовіддачу та бажання, які вони віддали у цьому матчі.

Cвітлина AFP