Українська правда

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Атлетико - Барселона 2:0. Мадридський кошмар Енріке

Сергей Шемшученко — 13 квітня 2016, 23:50

Мадридський Атлетико подарував своїм фанам справжнє свято. Програючи каталонській Барселоні 1:2 після першого матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, на Вісенте Кальдерон підопічні Дієго Сімеоне створили маленьке диво і оформили вихід до наступного кола.

Матрацники розпочали поєдинок дуже активно, постійно пресингуючи суперника, і не даючи йому можливості контролювати м'яч. Вже в перші десять хвилин господарі створили три непогані моменти біля воріт Тер Штегена, в той час, як каталонці попереду взагалі нічого не могли вигадати.

Атлетико постійно змінював темп, і Барселоні було дуже важко пристосуватися до такого стилю гри суперника. На 35-й хвилині одна із атак господарів увінчалася успіхом, і Грізманн після подачі красиво переправив м'яч головою у сітку.

Світлина з сайту УЄФА

Барселоні після пропущеного м'яча потрібно було додавати в активності, проте, відразу йти відігруватися команда Енріке не поспішала. А матрацники продовжували гнути свою лінію, і вже на старті другої половини могли забивати другий гол, однак, після удару Сауля м'яч влучив у поперечку.

В середині другої половини каталонцям все ж вдалося перевести гру на половину поля суперника, і вже вони у звичному для себе стилі працювали з м'ячем перед штрафним Атлетико. Проте, забити їм сьогодні так і не вдалося.

А матрацники стояли у своєму штрафному і чекали на свій шанс. І в кінцівці матчу він у них таки з'явився. Команда Сімеоне розігнала контратаку три в два, в якій у своєму штрафному рукою зіграв Андреас Іньєста, за що суддя вказав на точку. Напрямок удару Грізманна голкіпер Барселони вгадав, однак, врятувати свою команду від другого м'яча він не зміг.

Барселона пішла ва-банк і мала хороший шанс перевести гру в овертайм, однак, рішення арбітра (до якого по цій грі питань більше і не було), фактично, вплинуло на результат.

Світлина з сайту УЄФА

В епізоді, в якому захисники мадридської команди зіграв рукою у своєму штрафному, суддя призначив лише стандарт на лінії карного. А Ліонель Мессі, гра у якого сьогодні пішла, м'яко кажучи, не дуже, пробив хоч і гостро, проте повз ворота.

У підсумку, мадридці зробили те, що вони люблять найбільше - відігралися після поразки в першому матчі, і крокують в наступний раунд. Що стосується Барселони, то тепер команда може зосередитися на Ла Лізі, де справи у неї останнім часом також ідуть не найкращим чином.