Головне

Ліга Європи. 1/4 фіналу. Шахтар - Брага 4:0. Розгром гідний виходу в півфінал

14.04.2016 23:53 2049 0
Ліга Європи. 1/4 фіналу. Шахтар - Брага 4:0. Розгром гідний виходу в півфінал

Після першого матчу з Брагою (2:1 на користь Шахтаря в Португалії), інтрига на другий матч зберігалася. Однак "зброярі" останнім часом вкрай невдало виступають далеко від рідної арени. У п'яти останніх гостьових матчах підопічні Фонсеки жодного разу не виграли, забивши при цьому лише одного разу. На щастя для "гірників", ця традиція продовжилася і у матчі-відповіді на Арені Львів.

Матч у Львові розпочався якось метушливо, обидві команди намагалися швидко атакувати, і так само швидко у підсумку втрачал м'яч, не створюючи при цьому моментів аж до середини першого тайму!  Все перевернулася з ніг на голову на 25-й хвилині, коли Коваленко заробив для своєї команди пенальті. Голкіпер Браги Матеус відверто збивав півзахисника збірної України у карному. Краловец без роздумів вручив йому жовту картку та показав на "точку". Пенальті реалізував капітан Шахтаря Даріо Срна, який став у цьому матчі абсолютним рекордсменом за кількістю зіграних матчів за донецький клуб - 486! Ну і автором першого голу.

Коваленко заробляє пенальті. Світлина ФК Шахтар

Вже через чотири хвилини другий гол мав забивати Факундо Феррейра. Аргентинський нападник вийшов фактично 1 на 1 на ворота суперника після помилки захисників, перекинув Матеуса, однак влучив у стійку. Брага у свою чергу нічого біля воріт П'ятова гострого створити не змогла. Шахтар був ближче до другого голу, і це трапилося вже під завісу першого тайму. Цього разу "гірникам" допоміг не пенальті, а захисник Браги Рікарду Феррейра. Сам від нього після прострілу Срни з правого флангу м'яч зрадницьки залетів у сітку воріт.

Перерва явно не допомгла прийти до тями гостям. Вже на старті другого тайму португальський колектив пропустив і третій гол. Це Срна виконав простріл з правого флангу, в результаті на нього відгукнувся Коваленко, якого забули захисники. Віктор в дотик прошив бідного Матеуса втретє за матч.  Лише після цього Шахтар дещо віддав ініціативу супернику. Цим Брага могла скористатися в середині тайму.

На 62-й хвилині після удару лідера Браги Рафи Сілви за П'ятова втрутився захисник, рикошетом від якого м'яч пішов на кутовий. А ще через три хвилини "зброярі" створили свій найгостріший момент за весь матч. Підступно з лінії карного закручував м'яч у дальній кут Жозуе, однак цього разу вже сам голкіпер Шахтаря врятував свою команду у відчайдушному стрибку.

А вже через десять хвилин дубль оформив Рікарду Феррейра, який забив другий автогол у власні ворота. Тайсон розігнав класну контратаку, обігрався у карному з Марлосом - в результаті пішов пас на Факунду Ферррейру, однак за нападника Шахтаря справу зробив саме захисник гостей. Після цього стало остаточно зрозуміло, шо Шахтар стає півфіналістом поточного розіграшу Ліги Європи. Брага все зрозуміла, тому залишок матчу фактично ходила по полю.

За десять хвилин до фінальньго свистка Лучечку дав можливість пограти запасним бразильцям Дентіньо і Бернарду, а також хорвату Едуардо. Втім, забити 5-й гол донецькому клубу вже не вдалося. Шахтар заслужено вийшов у півфінал! З чим і вітаємо команду Луческу.

Рекордсмен Даріо Срна став автором голу та двох результативних передач! Світлина ФК Шахтар
Коментарі ()