Головне

Прем'єр-ліга. 22 тур. Дніпро - Металіст 5:0. "Дніпряни" повертаються на третє місце

16.04.2016 23:16 1116 0
Прем'єр-ліга. 22 тур. Дніпро - Металіст 5:0. "Дніпряни" повертаються на третє місце

Прихильники нинішнього Металіста, яких, напевне, залишилося вже не так і багато, напередодні колись принципового двобою з Дніпром, мабуть, лише мріяли, щоб їхня команда не програла розгромно. Десь жевріла у них надія, що двотижневий перепочинок після нищівних 1:8 від Шахтаря піде футболістам на користь. Як виявилося, надії не виправдалися...

Мирон Маркевич вдався до ротації, розуміючи, що попереду - надзвичайно важкі та вже не менш принципові зустрічі із Зорею у Кубку країни. Лео Матос захворів, у Федецького була дискваліфікація, Ротаня та Папа Гуйє наставник залишив у запасі, надавши шанси Адамюку, Сватку та Політилу. Як мінімум, у цьому протистоянні вони каші не зіпсували.

"Дніпряни" з перших же хвилин пішли у наступ, але нічого створити біля воріт Ільющенкова їм не вдавалося. Оборонні редути Металіста впевнено справлялися як з позиційними атаками, так і зі стандартами, яких у господарів було чимало. Хотілося ще б побільше активних дій у контрвипадах від харків'ян, але у цей день вони, на жаль, зосередилися на захисті воріт.

Дніпропетровці дуже мало били, а коли влучили у ворота, то відразу сталося взяття воріт. Андерсон, Зозуля та Шахов розіграли абсолютно ідентичну комбінацію, що й у попередньому матчі чемпіонату із Зорею. І знову голом відзначився Євген. Господарі побігли добивати суперника, проте вище усіляких похвал відіграв у наступні чотири хвилини Ільющенков. Воротар відбив удар Шахова п'ятою, спробу головою впритул Чигринського, а також виграв дуель один на один у Руїса.

Світлина fcdnipro.ua

У другому таймі картина гри не змінилася. З тим лише нюансом, що Дніпро добив свого деморалізованого противника після першого взяття воріт у даній половині зустрічі. Протягом десяти хвилин Ільющенков тричі діставав "круглого" із сітки своїх воріт. Тут був і красивий точний удар Руїса у кут з лету, і відгукнення Лучкевича, який менше хвилини тому вийшов на заміну, на навіс Андерсона, і реалізований пенальті Зозулі, який Роман сам же і заробив.

Останні 15 хвилин команди, швидше, догравали, але Металісту не вдалося уникнути п'ятого пропущеного м'яча. Оборона у компенсований час не заважала Руїсу пробити у дальній кут після розіграшу кутового. А перед тим Ільющенков ще врятував Металіст, витягнувши удар у "дев'ятку" від Бруну Гами.

5:0 - і Дніпро повертається на третє місце, скориставшись останніми осічками Зорі. І зараз уже саме дніпропетровці є головними претендентами на бронзові нагороди. А Металіст... пропустив 13 м'ячів в останніх двох матчах... Тут і додати щось важко...

Коментарі ()