Головне

Кубок України. 1/2 фіналу. Дніпро - Зоря 1:0. Перший раунд за Маркевичем

20.04.2016 21:52 1083 0
Кубок України. 1/2 фіналу. Дніпро - Зоря 1:0. Перший раунд за Маркевичем

Крім Кубка України Дніпро і Зоря є конкурентами в боротьбі за бронзові медалі чемпіонату. Десять днів тому Дніпро і Зоря зустрічалися в рамках чемпіонату і тоді "дніпрянам" вдалося здобути важливу перемогу. Зоря у свою чергу проводить вкрай невдалий відрізок сезону. Команда не змогла здобути перемогу у двох останніх матчах. Не змогла команда Вернидуба реабілітуватися і у сьогоднішньому протистоянні з Дніпром.

У перші десять хвилин матчу команди моментів гольових не створили. Обидві команди мали фактично однаковий відсоток володіння м'ячем. Перший момент створили саме гості: Тотовицький виконав точну подачу у карний, де Будківський виграв боротьбу на другому поверсі і пробив точно в Лаштувку. Дніпро відповів вже через 5ть хвилин, і відповів результативно.

Допоміг господарям стандарт. Піко з правої ноги розрядив свою гармату, Шевченко фактично перед собою відбив м'яч, який у падінні додав у ворота Роман Зозуля. Після голу тренер Зорі Юрій Вернидуб почав сперечатися з арбітром матчу, за що був у підсумку вилучений. Після голу Дніпро почав діяти впевненіше. Команда Маркевича створила ще кілька гострих моментів. Непогані можливості мали Ротань та Федецький. Однак якщо з ударом першого Шевченко впорався, то удар Артема низом пішов повз ворота.

Дуже активним був бразилець Піко. Він не цурався бити з дальніх дистанцій, активно брав участь в атаках команди. У Зорі ж після моменту Будківського нічого в атаці не клеїлося. Вже за три хвилини до перерви луганський колектив отримав просто неймовірний шанс рахунок зрівняти. Чигринський у власному карному звалив Ліпартію - арбітр без роздумів вказав на "точку". Пенальті пішов пробивати капітан Зорі Каменюка, однак чи то нерви, чи погодні умови не дозволили захиснику вдало це зробити - удар пішов над поперечкою.

Світлина fcdnipro.ua

Другий тайм Дніпро почав активніше за Зорю. Мав нагоду оформити дубль вже на старті тайму Зозуля, але Романа підвела точність. Міг красиво забити з-за меж карного Ротань, але цього разу свою команду врятував Шевченко. Найкращий за красою епізод глядачі побачили на 55-й хвилині: Джон Руїс красиво прибрав Каменюку та технічно закрутив у дальній кут воріт Шевченка, однак голкіпер у видовищному стрибку парирував м'яч на кутовий.

У середині тайму Вернидуб кинув у бій Любеновича. На жаль, з можливого рятівника Желько перетворився в антигероя, примудрившись за 12 хвилин заробити дві жовті картки та залишити команду у меншості. Після цього вилучення Зоря фактично забула про контратаки, зосередившись на обороні та утриманні бодай такого рахунку. Дніпро у свою чергу просто насів на ворота Шевченка, який неодноразово рятував свою команду. Коли не міг допомогти голкіпер, за Зорю втручалася поперечка воріт. Класний навіс виконав з лівого краю карного точно на голову Зозулі виконав Федецький, але удар Романа пішов саме в поперечку воріт.

Ще один видовищний сейв Шевченко зробив вже у доданий час, коли париував небезпечний удар головою від Безуса. Дніпро в результаті більше одного гола забити не зумів, хоча моментів команда Маркевича створила доволі багато. Зоря змогла втримати мінімальну поразку, яка залишає інтригу на матч-відповідь, який відбудеться у Запоріжжі.

Коментарі ()