Головне

Продовження олександрійської казки. Кубок України. Підсумки перших матчів 1/2 фіналу

21.04.2016 18:05 635 0
Продовження олександрійської казки. Кубок України. Підсумки перших матчів 1/2 фіналу

У другому внутрішньому турнірі нашої держави відіграно матчі, після яких визначено, які команди будуть фаворитами у вирішальних, других іграх стадії.

Ми не забули про головних героїв і невдах змагання, які отримають по "заслугам" у матеріалі від Чемпіона.

Подія стадії

Дніпропетровський Дніпро довів, що перемога над луганською Зорею у чемпіонаті України, завдяки якій "синьо-біло-блакитні" перервали серію у сім матчів без перемог у поєдинках із луганцями, випадковою аж ніяк не була. "Дніпряни" здолали опонента з мінімальним рахунком, при цьому продемонструвавши, що наразі справді грають краще, ніж суперник. Статистика - річ, яка не завжди відображає реальний стан речей, проте у протистоянні колективів тренерів Мирона Маркевича та Юрія Вернидуба показник поданих господарями 12-ти кутових і 9-ти ударів в отвір воріт, говорять самі за себе.

Команда туру

Футбольний клуб Олександрія не втомлюється приємно дивувати своїх шанувальників, а також усю футбольну Україну. Цього разу команда Володимира Шарана показала високоякісний футбол у матчі з донецьким Шахтарем. Загалом віце-чемпіон України новачка вищого дивізіону переграв, проте на фоні учасника півфіналу другого за престижністю європейського клубного турніру Олександрія виглядала як колектив, який нічим не гірший від іменитого опонента. Саме тому, з точки зору господарів першого матчу між командами з Кіровоградщини та Донеччини, нічийний результат у деякій мірі є для них навіть таким, який дещо розчаровує.

Матч стадії

Протистояння між дніпропетровським Дніпром і луганською Зорею не залишило байдужими любителів безкомпромісної гри команд, клас яких приблизно рівний. Саме той факт, що рівень команд на сьогодні є щось майже однаковим, викликав максимальну увагу вболівальників і журналістів до цього матчу. І клуби не розчарували. Незважаючи на те, що луганці програли третій матч поспіль, цей колектив міг претендувати на більше, адже протягом матчу гравці Зорі створили кілька нагод для того, щоб відзначитися у воротах суперника. Нереалізований Микитою Каменюкою пенальті став уже четвертим поспіль невикористаним "чорно-білими" шансом з 11-метрового штрафного удару. Причому у трьох (!) з чотирьох випадків футболісти Зорі не могли влучити в отвір воріт!

Світлина zarya-lugansk.com

Скандал стадії

Наставник луганської Зорі Юрій Вернидуб був вилучений з тренерської лави своєї команди вже на перших хвилинах матчу з Дніпром. Приводом для такого рішення арбітра слугували "смачні" вирази спеціаліста на адресу суддівської бригади. Екс-тренер запорізького Металурга був вельми незадоволений рішеннями представників Феміди зарахувати гол Дніпра (захисник Зорі Міхаіл Сіваков впав у штовханині при ударі по воротам Андерсона Піко - за кілька секунд до голу Дніпра), а також тим, що киянин Євген Арановський не призначив пенальті у ворота господарів в епізоді, коли сенегалець Папа Гуйє зупинив у штрафному майданчику Дніпра Рафаеля Форстера.

Цитата стадії

Головний тренер луганської Зорі прокоментував емоційно прокоментував майбутнє своєї команди та сам матч проти Дніпра.

"...Я обираю Кубок, у який хочу покласти бронзові медалі. Кажу вам відверто, і сподіваюся, що так і буде. Впевнений, що ми пройдемо всюди! Олександрія виграла? 1:1? Так у фіналі чого я її повинен обігравати? Думаю, Шахтар зробить все, щоб бути у фіналі. Хоча бажаю удачі й Олександрії. Команда зараз на дуже хорошому ходу, показує дуже хорошу гру.

Сподіваюся, цього не станеться (відповідь на питання про можливу заборону грати орендованим гравцям у фіналі, якщо команда зустрінеться з Шахтарем, - прим. Чемпіона). А якщо так буде, я спеціально поставлю у фіналі склад U-19, щоб було легше Шахтарю. Можна у чемпіонаті не грати, але це - Кубок, прикраса всього сезону. Чому не дати зіграти людям, які були не потрібні. Думаю, у всіх візьме гору розум. Хоча впевненим не можна бути до кінця, але сподіваюся, керівництво Шахтаря не піде на цей крок, якщо ми туди потрапимо".

Світлина fco.com.ua

Гравець стадії

Нападник дніпропетровського Дніпра Роман Зозуля став найкращим, на нашу думку, гравцем матчів Кубку України, що відбулися. На рахунку екс-футболіста київського Динамо гол і дуже корисні для його команди дії на полі. Традиційно Зозуля виграв левову частку боротьби з опонентами, а також не раз асистував партнерам при веденні атак Дніпра. М’яч у ворота Зорі став для Романа другим у поточному розіграші Кубку України та п’ятим загалом у сезоні-2015/16. Наразі Зозуля має найбільші шанси зіграти на вістрі атак збірної України на континентальному форумі у Франції.

Гол стадії

Півзахисник Олександрії Василь Грицюк забив найкращий, на нашу думку, гол, у двох матчах, що відбулися напередодні. Екс-гравець Нафтовика забив у ворота донецького Шахтаря гол, який може стати його візитівкою аж до завершення кар’єри! 28-річний хавбек отримав м’яча на правому фланзі атаки своєї команди, а коли почав зміщуватися у центр, переклав сферу собі під ліву у стилі Андрія Ярмоленка та Кріштіану Роналду, за мить завдавши  вишуканого, сильного та точного удару у дальній кут воріт Андрія Пятова! Це третій Василя у поточному сезоні та перший у Кубку України.

Коментарі ()