Головне

28-й титул чемпіона для Києва. Підсумки 23-го туру УПЛ

25.04.2016 18:45 835 0
28-й титул чемпіона для Києва. Підсумки 23-го туру УПЛ

Київське Динамо достроково стало чемпіоном України, а дніпропетровський Дніпро знаходиться в кроці від "бронзових" медалей. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами матчів, що відбулися у поточному ігровому колі, київське Динамо виграло чемпіонат сезону-2015/16 за три тури до завершення першості. Якщо рахувати завойовані командою (а чому їх не рахувати?..) перші місця у чемпіонатах Радянського Союзу, то кількість титулів ДК тепер дорівнює "позначці" 28. Таким чином, для того, щоб столичний клуб міг помістити на емблему команди третю "зірочку", Динамо залишається виграти два комплекти "золотих" нагород. Нагадаємо, що у наступному турі чемпіон зустрінеться із донецьким Шахтарем.

Матч туру

Протистояння одеського Чорноморця та донецького Шахтаря стало прикрасою ігрового кола, яке було зіграно напередодні. Команда Олександра Бабича несподівано зовні легко не тільки успішно нав’язала боротьбу колективу Мірчі Луческу, а ще й показала майстер-клас на тему гри проти номінально більш сильного опонента, який грає "першим номером". Колектив з Одеси створив водночас і головну сенсацію 23-го туру, і довів, що перспектива у цієї молодої команди, без сумніву, є.

Команда туру

Дніпропетровський Дніпро продовжує радувати своїх шанувальників, незважаючи на скрутні часи, які переживає команда. Перемога над Олександрією на полі суперника стала не тільки п’ятою поспіль для колишнього клубу Олега Венглинського, а й другою поспіль розгромною та п’ятою загалом "великою" (з різницею у три й більше м’ячів) у поточному чемпіонаті. За деяких обставин, команда Мирона Маркевича може оформити "бронзу" достроково вже у наступному турі.

Світлина fco.com.ua

Ювіляри туру

Півзахисники дніпропетровського Дніпра, гравці збірної України Руслан Ротань та Едмар підкорили чергові знакові рубежі у своєму насиченому на події футбольному житті. Екс-гравець київського Динамо зіграв 550-й матч у кар’єрі, а колишній гравець Дніпра вийшов на поле 400-й раз, граючи за українські клуби. Крім того, капітан "синьо-біло-блакитних" ще й забив 40-й гол за клуб свого життя. Нагадаємо, що у зв’язку з "підвішеним" станом  дніпропетровців, майбутнє обох гравців у складі команди під питанням.

Почини туру

Новачки клубів УПЛ луганської Зорі та львівських Карпат, нападники бразилець Пауліньйо та Густаво Бланко-Лещук відзначилися першими взяттями воріт у складі своїх клубів. Якщо бразильцю на цю справу знадобилося три гри у чемпіонаті української Прем’єр-ліги, то аргентинському українцю - сім матчів. Обидва поповнили склад своїх команд узимку та потроху завойовують довіру тренерів. Так, Бланко-Лещук допоміг Володимиру Безуб'яку відчути смак першої перемоги на чолі Карпат у чемпіонаті України.

Тренер туру

Наставник київського Динамо Сергій Ребров продовжує писати історію власних і досягнень найбільш титулованого клубу Східної Європи. Перемога у матчі з Ворсклою не тільки означає, що Київ може пишатися другим поспіль чемпіонським титулом, а й те, що Ребров став лише четвертим тренером в історії "біло-синіх", якому вдалося зробити ДК найкращою командою країни більше, ніж одного разу. До слова, чутки про свою можливу відставку з посади глави тренерського штабу Ребров розвіяв, наголосивши, що у нього ще рік контракту з клубом.

 

Фатум туру

Футболісти луганської Зорі не змогли забити п’ятий(!) 11-метровий штрафний удар поспіль. Команда Юрія Вернидуба потрапила у таку собі ігрову "яму" - представник Луганська не може виграти вже чотири матчі поспіль та по закінченні цього туру, імовірно остаточно (однак поки де-факто, а не де-юре) втратив усі шанси на завоювання третього місця. Нагадаємо, що у разі завоювання "чорно-білими" третьої позиції, це було б чергове найвище досягнення Зорі у чемпіонаті України.

Цитата туру

Наставник луганської Зорі Юрій Вернидуб прокоментував дії колеги з табору луцької Волині та гру своєї команди:

"Не розумію поведінку Кварцяного... Може, це його виверт? Чистий пенальті, чисте вилучення. Честь тоді Кварцяному за такий хід. Краще б вони в УПЛ грали далі і виплатили зарплати, а не знищували команду. Бажаю щиро Кварцяному здоров'я. Але, моя думка, така поведінка неправильна. Мені теж треба було вибігти на поле, коли у нас було вилучення? Треба було відводити команду? М'яч полетів за межі поля, а замість вільного друга жовта гравцеві... Думаю, після цієї нічиєї нам буде важко зачепитися за "бронзу". Хоча будемо дивитися і сподіватися на матч Олександрія - Дніпро. Важко дивитися на трибуні. Але нічого страшного, сам винен, не міг стримати емоції у Дніпрі. Може, мені теж там треба було відвести команду з поля, причому двічі? Треба пережити це. Важко переживати, але треба..."

Світлина zarya-lugansk.com

Гравець туру

Півзахисник київського Динамо Андрій Ярмоленко став найкращим, на нашу думку, гравцем туру, матчі якого були зіграні напередодні. На рахунку гравця збірної України гольова передача на Жуніора Мораеса, який забив "золотий" гол поточного чемпіонату. Крім того, Ярмоленко знову був найкращим гравцем команди киян і неодноразово загрожував воротам суперника, полтавської Ворскли. Нагадаємо, що у цьому сезоні на рахунку Андрія вже 13 голів та 11 гольових передач у першості УПЛ.

Гол туру

Захисник дніпропетровського Дніпра бразилець Андерсон Піко забив найкращий, на нашу думку, м’яч ігрового кола під номером 23. Беку "синьо-біло-блакитних" вдався відмінний удар зі стандартного положення у ближню дев’ятку воріт голкіпера Олександрії Андрія Новака. В останніх матчах Піко, вочевидь, отримав від тренерського штабу установку бити по воротам суперника частіше і тепер розряджає свою "гармату" регулярно. Цікаво, що гравець, який діє на лівому фланзі захисту, за робочу використовує праву ногу.

Коментарі ()