Головне

Прем'єр-ліга. 21 тур. Сталь Д - Шахтар 3:3. Сталь доросла до Феррарі

10.04.2016 20:16 445 0
Прем'єр-ліга. 21 тур. Сталь Д - Шахтар 3:3. Сталь доросла до Феррарі

Виснажений Шахтар знову втратив очки у Дніпропетровську. Після поразки від Дніпра, цього разу "гірники" не зуміли переграти дніпродзержинську Сталь. При цьому підопічні Мірчі Луческу двічі програвали по ходу зустрічі, а третій м'яч пропустили у компенсований час до другого тайму.

Те, що Шахтар ще не відійшов від поїздки у Брагу на матч Ліги Європи, почало кидатися в око з перших же хвилин. Швидкі гравці Сталі ще на перших хвилинах виглядали свіжіше за своїх суперників. Хоча дніпродзержинці також грали посеред тижня - у Кубку проти Дніпра. Щоправда, їхати їм нікуди не потрібно було, і було це у середу.

Гостям лише ближче до середини тайму вдалося повністю заволодіти ініціативою. Натомість під кінець першої половини "помаранчево-чорні" отримали контратаку, захисники втратили пильність, і Каленчук просто розстрілював П'ятова після чудової передачі Лазича. Відійти від такого удару до перерви "гірники" не зуміли.

Світлина shakhtar.com

Луческу, розуміючи ситуацію, вирішує відразу після перерви зняти з поля Гладкого та Бернарда, а випустити Едуардо та Малишева. І саме цей дует мав принести Шахтарю успішний результат. Бразильський хорват відзначився голом уже на 6-й хвилині свого перебування на полі. А українець вивів свою команду вперед на 79-й хвилині.

Після першого взяття воріт "гірники" побігли здобувати перемогу, але отримали контратаку, яку організував Лазич, і сам же її і завершив точним ударом. Джордже через кілька хвилин міг і дубль оформити, але головою неточно пробив після навісу Едгара Малакяна.

Шахтар перевернув усе з ніг на голову за вісім хвилин. Спочатку Паньків кілька разів рятував Сталь, але потім і він нічого не зміг зробити з ударом Дентіньо після навісу Степаненка. А згодом Тарас асистував Малишеву, про гол якого вже згадувалося. Господарі у ці хвилини "сіли" до ближче власних воріт, граючи фактично на відбій. Намагалися дніпродзержинці втримати результат, але пропустили.

Світлина shakhtar.com

Здавалося, що Шахтар спокійно втримає цю важку перемогу, адже у Сталі нічого не виходило. Навіть більше, Феррейра мав забивати четвертий, але команду врятував Паньків. І "сталевари" побігли у фінальний наступ. Оборонці заблокували удар Лазича. А от з пострілом Іщенка зробити нічого не змогли зробити. Едгар Малакян вирішив узяти гру на себе та пішов до штрафного майданчика, після чого віддав під удар Миколі, який пробив так, що П'ятов навіть і не поворухнувся.

Часу відігратися у гостей уже не було. Отож, Сталь сенсаційно відібрала очки у Шахтаря, чим допомогла Динамо збільшити відрив від головних конкурентів у таблиці уже до п'яти очок. Тепер "гірники" будуть сподіватися, що Говерла, Ворскла чи Металіст у майбутньому відберуть бали у киян. Щодо Сталі, то Ерік ван дер Меер за кілька днів підняв її від рівня "Лади" до рівня "Феррарі". Саме так він порівнював протистояння своєї команди з Дніпром у Кубку.

Коментарі ()