Головне

Прем'єр-ліга. 24 тур. Шахтар - Динамо 3:0. Як "гірники" понизили самооцінку чемпіонам

01.05.2016 22:23 814 0
Прем'єр-ліга. 24 тур. Шахтар - Динамо 3:0. Як "гірники" понизили самооцінку чемпіонам

Для Динамо та Шахтаря матч 24-го туру УПЛ став 169-м Класичним українським дербі. На жаль, в обох суперників була відсутня турнірна мотивація, адже Динамо підходило до протистояння в якості новоспеченого чемпіона, а Шахтар всю увагу залишив на Лігу Європи, що показав і сам Луческу, випустивши на поле фактично резервний склад. Якшо порівнювати перший матч з Севільєю, то з того складу в основі на дербі з киянами вийшли тільки Степаненко (в якості капітана), Коваленко та Малишев. А от Ребров у свою чергу кинув у бій найсильніших, як і обіцяв ще перед матчем.

Обидві команди почали зустріч активно, на високих швидкостях, однак перші десять хвилин моментів не створили. Перший момент у матчі виник саме на 10-й хвилині: Бернард непогано вирізав у карний Динамо, там вище за всіх вистрибнув Кривцов, але його удар пішов над поперечкою. Динамо відповіло схожою нагодою забити, але цього разу вище воріт після навісної передачі від Сілви пробив Гусєв.

Надалі гості взяли м'яч під контроль, а Шахтар зосередився лише на контратаках. Однак територіальна перевага нічого киянам не дала, а "гірники" своїм вже першим шансом після помилки суперника скористалися. Трикутник Коваленко - Бернард - Едуардо просто розірвав оборону киян, в результаті останній вийшов 1 на 1 з Шовковським та спокійно переграв голкіпера.

В активі Едуардо дубль. Світлина ФК Шахтар

Малюнок гри після голу не змінився. Динамо і після цього беззубо виглядало попереду, а на додачу почали здавати і нерви. Як результат - три жовті картки в пасиві гостей с 40 по 45 хвилину. А вже у доданий час чудову нагоду забити вдруге змарнував Степаненко: Тарас вирішив взяти гру на себе, однак пробив низом несильно і точно в руки Шовковському.

У перерві Сергій Ребров зробив подвійну заміну, випустивши замість Гусєва та Гармаша Гонзалеза та Буяльського відповідно. І навіть після таких кардинальних змін швидкості у Динамо не додалося, а контратаки Шахтаря і надалі несли в собі загрозу. Вже на 51-й хвилині Хачеріді лише в останній момент не дав Малишеву вийти на побачення з Шовковським, а ще через кілька хвилин відмінний момент втратив Кобін, невдало пробивши з правого краю карного після чудового пасу від Едуардо.

Динамо таки награло на один гольовий момент, коли після невдалого виходу Каніболоцького свіжий Гонзалез з метрів 15 примудрився пустити м'яч по горобцях. На цьому потуги киян згасли,  а на 74-й хвилині кияни пропустили вдруге: Нем після класного закидання від Степаненка спочатку у стилі Мессі пошив у дурні Віду, а потім без шансів з вбивчої позиції прошив Шовковського.

Після цього голу підопічні Реброва явно почали нервувати, а через 5-ть хвилин в додачу пропустили і третій м'яч. Грубо помилка захисників киян завершилася сольним проходом лівим флангом від вийшовшого на заміну Марлоса, бразилець без супротиву виконав простріл в карний у напрямку Едуардо, який у падінні загнав шкіряного у сітку воріт киян. На жаль, далі продовжився не футбол, а мордобій.

Програвати потрібно вміти...Світлина ФК Шахтар

На поле почали вибігати запасні футболісти та тренери, намагаючись заспокоїти один одного. Можаровський у свою чергу почав "гасити" супепечку картками. Так, по прямій червоній отримали Ярмоленко та Степаненко, жовту отримав Рибалка, за розмови записав собі в пасив "гірчичник" також і Віда. У додачу був вилучений з тренерської зони Луческу, а з лави запасних Кучер.

Після такого виру непотрібних емоцій мало хто очікував нормального футболу, але Динамо ще встигло створити дві нагоди, щоб забити бодай гол престижу. За чотири хвилини до фінального свистка фактично в Каніболоцького пробив Гонзалез, а вже у доданий час Шахтар після удару Сілви врятувала поперечка. Як результат - друга перемога донецького клубу над принциповим суперником з рахунком 3:0.

На щастя, пересварилися не всі. Світлина ФК Шахтар
Коментарі ()