Головне

Приємні результати Коноплянки та Болбата. Огляд зарубіжної преси

12.05.2016 14:07 561 0
Приємні результати Коноплянки та Болбата. Огляд зарубіжної преси

Українці продовжують відробляти свій хліб у різних європейських командах. Цього разу відмінно себе проявили, у першу чергу, гравці, які захищають кольори Локерена та Севільї.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, тримаючи руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців за період з 7-го по 10-е травня 2016 року.

У черговому турі чемпіонату бельгійської Ліги Про півзахисник Локерена, орендований у донецького Шахтаря, а мова про Сергія Болбата, провів дуже сильний матч із Мехеленом. На рахунку Болбата дві результативні передачі на партнерів, які у зв’язці із Сергієм переграли візаві з рахунком 5:1.

Бельгійська преса не обходить стороною досягнення команди-представника плей-офф 2 групи В. Завдяки цій перемозі Локерен піднявся у таблиці на другу сходинку у своїй підгрупі з чотирьох команд. Зокрема, Nieuwsblad акцентує увагу на хорошому командному взаєморозумінні Локерена, і також не проходить повз результати українця.

"...Коли команди почали другу половину, на полі панували всього вісім хвилин тиші. Спокій було порушено, у першу чергу, зусиллями Болбата. Цей гравець не згаяв шансу для колег, отримавши передачу на підступах до штрафного майданчика... "Шоу має тривати", - певно саме так подумав Болбат, і відмінно проявив себе ще й в епізоді з четвертим взяттям воріт", - зазначає видання.

Показники Болбата у поточному сезоні відтепер наступні: Сергій має в активі три голи та трійко гольових передач. Загалом можна сказати, що це був найкращий матч нашого футболіста з початку сезону.

Команда двох українських виконавців, а мова про клуб Бундесліги 1 німецький Штутгарт, продовжує котитися вниз з жахливим грохотом. Цього разу "шваби" програли Майнцу з рахунком 1:3, зазнавши шостої поразки у восьми матчах, у тому числі - п’ятої поспіль. Колектив перебуває на передостанньому місці й урятувати Штутгарт може лише диво.

Василь Прийма - на задньому плані. Світлина frosinonecalcio.com

Якщо нападник Артем Кравець, орендований у київського Динамо, у цьому поєдинку участі не брав, то півзахисник Борис Тащі зіграв трохи більше 18-ти хвилин, вийшовши на заміну на 72-й хвилині. Змінити течію матчу (коли Тащі вийшов, рахунок був уже 1:2) Борис не зміг, проте згадувань у німецькій пресі про нього теж немає - ЗМІ цієї країни "громили" Штутгарт як команду, а не окремих його гравців.

Втім, Bild виставив Тащі оцінку 5, яка цілком відповідає рівню "непомітності" українця на полі (нагадаємо, що у Німеччині 1 - найвищий бал). Також звернемося до порталу WhoScored, який "нагородив" Бориса за його старання показником 5.89.

Незважаючи на те, що клуб Євгена Коноплянки - Севілья - черговий матч вищої ліги чемпіонату Іспанії провалив, програвши Гранаді на своєму полі 1:4, наш гравець цей матч може записати собі в актив. Євген віддав гольову передачу та був (на нашу думку) найкращим гравцем свого колективу на полі.

Втім, іспанська преса, зокрема Marca, AS і Mundo Deportivo у своєму висвітленні цього матчу приділили увагу зовсім не ігровим звершенням Євгена, а великій, несподіваній і навіть сенсаційній перемозі опонента, який бореться за "виживання".

Втім, про Коноплянку є згадування в іншому контексті. Такі слова приводять усі три видання. Мова про те, що наставник "нервйоненсе" Унаї Емері говорить, що він вірить у нашого гравця та вважає, що йому іще треба час на повноцінну адаптацію в іспанському футболі, й тоді Коноплянка розкриється ще краще. Зазначимо, що загалом на рахунку Євгена наразі вісім голів та дев’ять гольових передач в усіх турнірах у цьому сезоні.

WhoScored Євгену виставив 7.39. Тим більше дивно, що Marca гру Коноплянки оцінила всього лише 5-ю.

Євген Коноплянка у матчі із Шахтарем. Світлина sevillafc.es

Захисник клубу Серії А Фрозіноне, права на якого належать Торіно, а мова про Василя Прийму, провів на полі усі 90 хвилин у матчі проти Сассуоло. На превеликий жаль для шанувальників таланту Василя та його клубу, поразка з рахунком 0:1 означає, що у наступному сезоні "канарки" будуть виступати у Серії В. До гри Прийми у тренерського штабу команди претензій бути не може.

Тож, оцінка Gazzetta dello Sport, еквівалента 6,5, цілком відповідає тому рівню гри, який Василь продемонстрував у матчі. При цьому WhoScored Прийму "нагородив" балом 7.15. Можна сказати, що наприкінці сезону Прийма суттєво додав і може сподіватися на те, що у наступному сезоні так само буде виступати у тому чи іншому клубі елітного дивізіону провідного європейського чемпіонату. Зі слів самого Василя, Фрозіноне хоче зберегти його у своєму складі.

Колишній нападник київського Динамо, а нині форвард румунської Конкордії, Артем Мілевський, не може відзначитися вже у другому матчі поспіль. Його клуб зіграв з Ботошані внічию 1:1, а сам Артем провів на полі всі 90 хвилин. Варто сказати, що незважаючи на такий результат, Мілевський був помітним виконавцем, адже неодноразово загострював ситуацію біля воріт суперника.

Втім, румунська преса, зокрема Prosport.ro та Digisport про цей матч пишуть небагато, а про самого Артема не згадують.

Коментарі ()