Головне

Григорій Суркіс не буде обиратися у президенти УЄФА

12.05.2016 18:46 954 0

У вівторок, 17 травня, у Базелі Союзом європейських футбольних асоціацій будуть призначені вибори президента організації.

Виконавчий комітет встановить терміни проведення виборчого Конгресу.

До цього часу УЄФА не призначатиме виконуючого обов'язки президента організації замість Мішеля Платіні, який вирішив піти у відставку.

Букмекерські контори вже встигли опублікувати список з 19-ти осіб і навіть розподілити коефіцієнти. Однак реєстрації ще не було, і список може бути видозмінений.

Як інформує 24tv.ua, у списку кандидатів не буде прізвища "Суркіс".

Незважаючи на амбіції та бажання Григорія Суркіса очолити Європейський футбол, у нього є потенційні проблеми.

За даними джерела, Суркіс-старший побоюється масових антикорупційних розслідувань, які йдуть у високих кабінетах, і можливого компромату на нього.

Серед іншого, при першій же можливості спливуть відразу кілька речей. Це статус персони нон-грата у США, а також участь у проведенні Росії як господарки ЧС-2018 і зв'язок з головним представником президента РФ Владіміра Путіна в Україні, його кумом Віктором Медведчуком.

Автор повідомляє, що обов'язково спливе і призабута вже справа Лопеса Ньєто, коли на початку 90-х, у результаті підкупу судді Григорієм Михайловичем, Динамо на три сезони було позбавлене права виступів у єврокубках.

Нагадаємо, Чемпіон повідомляв про таємничий вояж Суркіса до резиденції Путіна, а також, що про підкуп Росією ЧС-2018 знають Коломойський і Суркіс.

Григорій Суркіс. Світлина uefa.org
Коментарі ()