Головне

Прем'єр-ліга. 26 тур. Шахтар - Зоря 2:3. Бенефіс Тотовицького і Вернидуба

15.05.2016 21:44 1448 0
Прем'єр-ліга. 26 тур. Шахтар - Зоря 2:3. Бенефіс Тотовицького і Вернидуба

Матч останнього туру чемпіонату України Шахтар - Зоря не мав жодного турнірного значення для обох команд. Здебільшого, це мала бути репетиція перед фіналом Кубка України між гірниками та луганчанами у Львові. І з доволі посереднього першого тайму обидві команди видали чудовий другий.

У першій 45-хвилинці Зоря так і не створила моментів біля воріт П`ятова. Шахтар виглядав краще і цілком логічно відкрив рахунок. На 32-ій хвилині Ракицький подав стандарт, Гладкий пробив головою і м`яч влучив у штангу, а в порожні ворота круглого підправив Феррейра. Забивши гол гірники мали шанс подвоїти рахунок, але після удару Ордеця м`яч з порожніх воріт вибив Танковський.

 

У Зорі нічого не виходило в атаці і Шахтар, здавалося, не повинен був мати проблем з результатом цієї гри. Єдиною проблемою Мірчи Луческу моли стати швидкі заміни крайніх захисників - Кобіна та Шевчука, які отримали ушкодження. Юрію Вернидубу у перерві ж варто було щось змінювати і він змінив. Замість Петряка, який був активний в перші 30 хвилин, а потім загубився на полі вийшов Тотовицький, котрий і став головним героєм цієї зустрічі.

На 56 хвилині після пасу Караваєва з ударом головою від Тотовицького не справився П`ятов - 1:1. Далі Зоря побігла вперед на одному диханні. Вже через п`ять хвилин знову на арені Тотовицький, який з лінії карного пробив, і м`яч рикошетом від ноги Ордеця залетів у дев`ятку воріт Шахтаря - 1:2.

Після того як вперед вийшли номінальні гості на полі пішов відкритий футбол. На 74 хвилині Шахтар знову забиває після стандарту. Після подачі кутового захист Зорі загубив Гладкого, котрий ударом низом робить рахунок нічийним - 2:2. Зорі ж виявилося цього замало. Мав шанс відразу забити гол Любенович, але не пробив П`ятова.

Не згодний з нічиєю був лише Тотовицький, який грає в оренді в Зорі, а на контракті знаходиться в Шахтарі. До речі, свою кар`єру в юнацькому футболу Тотовицький розпочинав у київському Динамо. Кілька дні тому гол Тотовицького вибив з Кубка України Дніпро, а сьогодні образив Мірча Луческу, для якого цей матч, напевно, став останнім за Шахтар в чемпіонаті України.

Світлини- shaktar.com

На 82-ій хвилині реактивний Тотовицький тягне м`яч майже з центра поля і з 20 метрів пробиває у кут воріт - П`ятов завмер і пропустив третій гол від півзахисника Зорі - 2:3. Через кілька хвилин Тотовицький забив і четвертий гол, який скасував суддя, зафіксувавши сумнівний офсайд. Часу і сил зрівняти рахунок у Шахтаря вже не було.

Зоря здобула вольову перемогу і трохи помстилася за 1:7 від Шахтаря у першому колі. Після гри Мірча Луческу знайшов у собі сили потиснуту руку Юрію Вернидубу, який сам підійшов до румунського тренера. Сам же Луческу завершив сезон в УПЛ гарним жетсом, подарувавши букет троянд головному арбітру матчу - Катерині Монзуль.

Коментарі ()