Головне

Прем'єр-ліга. 26 тур. Дніпро - Олімпік 1:1. Маркевич завершує нічиєю...

15.05.2016 21:25 1179 0
Прем'єр-ліга. 26 тур. Дніпро - Олімпік 1:1. Маркевич завершує нічиєю...

Цілком можливо, що матч проти Олімпіка став останнім для Мирона Маркевича в екіпіруванні дніпропетровського Дніпра. Його доля, як то кажуть, перебуває у підвішеному стані, та однак, наставнику хотілося цей поєдинок виграти. Нехай він нічого не означав для команд, для самого наставника ця гра мала значення.

Через відомий скандал із Зозулею, Ротанем і Піко, Мирон Богданович не міг розраховувати на це тріо. Тому тренер вирішив надати шанс резерву команди. З перших хвилин з'явилися Едмар, Чеберячко, Кобахідзе, Томечак і 18-річний нападник Кожушко. Крім того, місце у воротах зайняв молодий Данило Кучер.

Світлина fcdnipro.ua

Олімпік почав активніше. Парцванія вже на другій хвилині завдав першого удару (неточного). На 4-й хвилині Волков наважився на удар з-за меж штрафної, і м'яч влетів у сітку воріт Кучера. Щоправда, боковий арбітр зафіксував оффсайд. Справа у тому, що Лисенко намагався підправити "круглого" після удару партнера по команді. І хоча він не доторкнувся, дезорієнтувати воротаря Володимиру, який і перебував у положенні поза грою, вдалося.

"Дніпряни" досить швидко прийшли до тями та двічі загрожували воротам Махарадзе. Однак той впорався зі спробами Кобахідзе з гри, а потім і зі штрафного, після якого м'яч опускався точно у кут. Нічого голкіпер не зміг зробити на 18-й хвилині, коли господарі відкрили рахунок. Подачу з кутового Безус продовжив пасом головою на дальню стійку, де захисники прогавили Шахова, і той буквально з кількох метрів переправив м'яч у сітку воріт.

На 27-й хвилині Доронін міг зрівняти рахунок. Він пробив з-за меж штрафної, і м'яч парашутом опускався на спину воротарю. Однак занадто перекрутив гравець Олімпіка своє намагання, тому м'яч пролетів повз стійку. У цей час Кожушко, який запам'ятався активністю попереду, ніяк не міг впоратися з Іллой-Айєтом. Було видно, що хлопець хоче показати себе, але захист Олімпіка все "читав".

Під кінець тайму команди обмінялися випадами. Спочатку Едмар з непоганої позиції не зміг поцілити у ствір воріт, а в атаці у відповідь Лисенко з лінії штрафної технічно намагався перекинути Кучера. Воротар до м'яча не дістався, але той лише "облизнув" поперечину та опустився на сітку. Потім Парцванія зрізав м'яч у власні ворота, але Махарадзе дотягнувся та врятував команду.

Дніпро дякує фанатам за сезон. Світлина fcdnipro.ua

Початок другої половини запам'ятався лише зупинкою через піротехніку. Гра без моментів тривала до 62-ої хвилини, коли Махарадзе ще один сейв здійснив, витягнувши з кута удар Джона Руїса зі штрафного. Ще через дві хвилини той же Руїс вийшов віч-на-віч з воротарем Олімпіка. І знову дуель виграв Заурі. Та цього разу Джон просто не влучив у дальній кут, коли намагався викрутити м'яч повз голкіпера.

Олімпік відповів через кілька хвилин. Захисники Дніпра втратили у власній штрафній Танчика, і той відгукнувся на подачу з флангу. М'яч летів на незручній траекторії, і вийшло так, що Володимир пробив метрів з семи не ногою, а стегном. Кучер на такий удар зреагував, але навряд чи він врятував, якби Танчик таки нормально влучив по м'ячеві.

Олімпік все ж свого досягнув, звівши зустріч до нічиєї. Лисенко отримав пас на лінії штрафної та наважився на потужний удар з гострого кута. На превеликий жаль для молодого воротаря, Кучер не прикрив ближній кут і пропустив м'яч під руками. Цей гол Данило запам'ятає на все життя. Головне, щоб трагедії з нього не робив.

Дніпро кинувся відвойовувати перемогу, та цього зробити не вдалося. На 84-й хвилині пройшов пас на Бруну Гаму. Він хитнув двох захисників і фактично з нульового кута пробив. М'яч пролетів повз дальню стійку. А на 89-й уже врятував Дніпро Кучер, відбивши удар Матяжа з кількох метрів після навісу зі штрафного - з-під поперечки дістав молодий воротар м'яч. У компенсований час так нічого команди не створили, тож сезон для них завершився нічиєю.

Коментарі ()