Головне

Підсумки сезону УПЛ. Символічна збірна

20.05.2016 13:19 1395 0
Підсумки сезону УПЛ. Символічна збірна

Зважаючи на результати команд, рівень забитих та пропущених клубами голів, ми вибрали оптимальну, на нашу думку, тактичну побудову імпровізованого підбору футболістів, які виділялись серед колег по професії.

Такою стала схема 4-1-4-1. Ви не згодні з нашим вибором?.. Не гайте часу й висловлюйтесь у коментарях!

Голкіпер. Микита Шевченко (представляє клуб Зоря)

Стражу воріт донецького Шахтаря Андрію Пятову варто тримати себе в ігровому тонусі й відточувати майстерність хоча б тому, що Шевченко знову провів вельми вдалий сезон, і продемонстрував усю серйозність своїх намірів щодо подальшого підкорення футбольного Олімпу України. У 28-ми проведених матчах цей голкіпер пропустив 21 гол. Вже нині відомо, що Микита буде одним з тих голкіперів, які поїдуть на чемпіонат Європи в складі національної збірної України.    

(Альтернатива (тут і далі – гравець, який, на нашу думку, теж проявив себе якнайкраще, проте рівня "звання" гравця основного складу нашої команди кращих з тих чи інших причин не досяг) – Андрій Новак (Олександрія)

Правий захисник. Олександр Караваєв (Зоря)

Один з восьми орендованих в донецького Шахтаря виконавців, Караваєв є універсальним гравцем, і протягом сезону грав на різних позиціях, в тому числі – й правого "бровочника" (основне "місце" Олександра – правий хавбек). Показники цього футболіста в поточному сезоні (для Зорі він ще не завершився) вражають – на рахунку виконавця вісім голів та вісім гольових передач. Схоже, шанувальникам "помаранчево-чорних" хвилюватися не варто – після того, як капітан команди Даріо Срна завершить виступи за клуб, в нього є гідний "спадкоємець".    

(Альтернатива – Даріо Срна (Шахтар)

Олександр Караваєв

Центральний захисник. Александар Драгович (Динамо)

Австрієць провів, можливо, останні півроку в футболці столичного клубу. Як і в минулому футбольному році, до Драговича може бути мінімум претензій. Так, Александар провалив київський матч із Шахтарем, проте тоді, м’яко кажучи, не кращим чином зіграли усі "динамівці". В цілому саме цей виконавець достойний статусу "кращий центрбек УПЛ сезону 2015/16".   

(Альтернатива – Дмитро Чигринський (Дніпро)

Центральний захисник. Олексій Дитятьєв (Ворскла)

Полтавський клуб кваліфікувався у Лігу Європи цілком заслужено. На своєму шляху до локального успіху колектив Василя Сачка пропустив усього 26 мячів. Велика заслуга в тому, що такий показник став реальністю, саме в колишнього захисника донецького Олімпіка. Дитятьєв не тільки проявив себе надійним виконавцем на своїй позиції, а й забив у ворота суперників три голи. Одна з найбільш вагомих чеснот цього виконавця – гра на другому поверсі. При зрості в 197 сантиметрів це зовсім не дивно…  

(Альтернатива – Домагой Віда (Динамо)

Лівий захисник. Андерсон Піко (Дніпро)  

Свій потенціал "Черепашка-ніндзя", як прозвали Піко ще в Бразилії, розкрив у другому колі. Саме у весняній частині чемпіонату Мирон Маркевич почав довіряти Андерсону більше, а той став стабільним гравцем "обойми" команди. Саме Піко забив один з кращих голів другої частини сезону, коли поклав круглястого у ворота Олександрії. Загалом на рахунку Андерсона два взяття воріт і одна гольова передача.  

(Альтернатива – Ісмаїлі (Шахтар)

Центральний півзахисник. Андрій Шахов (Дніпро)

Серед викликаних Михайлом Фоменко на збір національної команди перед початком ЄВРО гравців прізвище Шахова значиться цілком заслужено. Як і декілька гравців Дніпра, в другій частині сезону Євген значно додав і може сміливо записувати останні місяці собі в актив. Набагато краще Шахов став виглядати в такому компоненті, як гра у відборі, й тепер перед нами куди більш універсальний футболіст. Протягом сезону, який для Дніпра вже завершився, Євген забив п’ять голів і віддав три гольові передачі.

(Альтернатива – Андрій Запорожан (Олександрія)

Правий півзахисник. Андрій Ярмоленко (Динамо)

Лідер чемпіона своїх шанувальників не розчарував. Показники результативності Андрія нижчими аж ніяк не стали. Ба, навіть більше – в порівнянні з минулим сезоном Ярмоленко в середньому став забивати більше (ті ж 19 голів провів у 34-х, а не в 43-х матчах)! До всього, традиційно багато Ярмоленко й асистував – 14 гольових передач говорять самі за себе. Якщо Динамо втратить свій головний діамант у короні (а до того все йде), Києву буде важко знайти своєму лідеру достойну заміну.  

Андрій Ярмоленко. Світлина ФК Динамо

(Альтернатива – Марлос (Шахтар)

Правий атакуючий півзахисник. Алекс Тейшейра (Шахтар)

Нині хавбек китайського "Цзянсу Сунін", Тейшейра залишив наш чемпіонат ще взимку, проте вже тоді стало ясно, що наздогнати бразильця, який записав на свій рахунок феноменальні результати, буде практично неможливо. Так воно й сталося – 22 голи зробили цього колишнього гравця Васку да Гама кращим бомбардиром першості УПЛ, а дві гольові передачі на партнерів у загальній статистиці виступів є такою собі "вишенькою на торті"…

(Альтернатива – Джон Хайро Руїс (Дніпро)

Лівий атакуючий півзахисник. Едуардо (Шахтар)

Перед початком сезону повернення недавно гравця "Фламенго" в табір "помаранчево-чорних" викликало як цікавість, так і подив. Колишній футболіст лондонського "Арсеналу" не молодшає – Едуардо вже 33 роки. Як і очікувалося, у більшості матчів цей хорватський бразилець з’являвся на полі з лави запасних. Проте показники Алвеса да Сілви не можуть не вражати – у 39-ти матчах сезону він забив 18 голів, у тому числі 12 – в Прем’єр-лізі.   

(Альтернатива – Владислав Калитвинцев (Чорноморець)

Лівий півзахисник. Матеус (Дніпро)

Після того, як Дніпро залишився без Євгена Коноплянки, а якісної чи бодай кількісної заміни лідеру команди придбано не було, питання лівого півзахисника в таборі "синьо-біло-блакитних", здавалося, лишається невирішеним. Проте переведення на цю позицію Матеуса (пізніше на лівій бровці грав Руїс) виявилося "соломоновим" рішенням Маркевича. Матеус став, без сумніву, одним з кращих гравців чемпіонату, адже записав на свій рахунок 12 голів та 11 гольових передач (сім-дев’ять – в рамках УПЛ).    

(Альтернатива – Олег Гусєв (Динамо)

Нападник. Пилип Будківський (Зоря)

Для орендованого в Шахтаря нападника сезон, що закінчився, став, без сумніву, кращим у кар’єрі. Будківського можна критикувати за недостатньо видовищни1 стиль гри та голи з "одного-двох" метрів, проте для того, щоб забивати так, як це робить Пилип, треба мати головне – чуття голу. Наразі Будківський може похвастати більш ніж пристойним показником у 17 м’ячів (з них 14 – в рамках УПЛ).

(Альтернатива – Віталій Пономар (Олександрія)

Коментарі ()