Головне

Кубок України. Фінал. Зоря - Шахтар 0:2. Луческу попрощався з Україною

21.05.2016 21:45 4271 0
Кубок України. Фінал. Зоря - Шахтар 0:2. Луческу попрощався з Україною

Донецький Шахтар виграв Кубок України сезону 2015/16. У фінальному матчі проти Зорі підопічні Мірчі Луческу показали клас і кращу реалізацію, за рахунок чого і підняли Кубок після завершення матчу.

Крім цього, вже точно можна говорити про те, що Мірча Луческу залишає донецький колектив після 12-ти років роботи. Під час вручення Кубку всі гравці клубу були одягнені у футболки з написом "Дякуємо, Містер". А сам наставник після фінального свистка ледь стримував сльози.

Варто також відзначити іншу сторону цього протистояння. Юрій Вернибуд не побоявся грати в цьому матчі від атаки, і його команда дала гідний бій супернику. Гравці луганської команди виглядали пригнічено після матчу, проте, вболівальники можуть їм тільки подякувати за вдалий сезон та історичний вихід в фінал.

Світлина ФК Шахтар

Що стосується самого поєдинку, то, як було сказано вище, Зоря з перших хвилин гри нав'язувала супернику свій футбол, і моментами виглядала навіть краще донецьких футболістів. У підопічних Вернидуба в першій половині було навіть більше моментів ніж у суперника, однак, реалізувати їх футболісти з Луганська не змогли.

І думки, які побутували напередодні, що в цій грі не буде конкуренції, не підтвердилися. Зоря відіграла грамотно в обороні, класно атакувала флангами, проте, клас гірників зіграв свою роль, і вони свої моменти реалізували.

Беззаперечним героєм поєдинку в складі донеччан сьогодні був Олександр Гладкий, два м'ячі якого і вирішили долю поєдинку. В моменті першого взяття воріт гірникам трохи пощастило, коли м'яч після кутового відскочив до Тайсона, а той вже як рукою поклав його на голову Гладкому. А в момент другого голу Олександр опинився там, де потрібно, обікрав захисника і пробив воротаря.

Світлина ФК Шахтар

При цьому, команда Вернидуба не здалася, і продовжила йти вперед. Гірники також не грали по результату, а тому напруга і гострі моменти в матчі ще були. Однак, переломити хід зустрічі Зорі не вдалося, а тому вона залишилася без трофею.

Як підсумок, Шахтар виграв десятий Кубок, на мажорній ноті завершив сезон і попрощався зі своїм тренером. Попереду у гравців Євро-2016, відпустки, а потім новий сезон. Після матчу Даріо Срна заявив, що гірникам треба навчитися жити без Луческу. І від того, наскільки швидко вони зможуть це зробити, будуть і залежати їх результати.

Коментарі ()