Головне

Ван Бастен пропонує скасувати оффсайди та давати червоні картки за затягування часу

22.05.2016 17:26 1691 0

Екс-гравець Аякса, Мілана та збірної Нідерландів Марко ван Бастен висловив думку, що футбол став би краще, якщо скасувати оффсайди та суворіше карати гравців за затягування часу.

Слова легендарного футболіста цитує Algemeen Dagblad.

"У футболі багато затяжок часу. Потрібні нові правила, які б змінили цю ситуацію. Наприклад, показувати червону картку гравцеві, який затягує час, йдучи з поля на заміну. Тоді б темп гри збільшився", - сказав він.

"Футбольний матч повинен бути напруженим, справедливим і привабливим для глядача. Подивіться, як розвивається футбол - він вже схожий на гандбол, де 11 гравців весь час захищаються на кордоні штрафної", - додав ван Бастен.

"Також можна було б скасувати офсайди. Це правило досить складне та постійно призводить до суперечок. Гравці швидко звикнуть до таких нововведень. Футбол змінюється, як і життя", - зауважив він.

За його словами, 50 років тому у футбол грали для задоволення, а тепер це великий бізнес і гроші.

"Ще сподіваюся, що відео-судді з'являться до ЧС-2018. Вони повинні будуть зосередитися на ключових моментах гри - на голах, пенальті та вилученнях. Маленькі помилки залишаться, але їх стане менше", - цитує його championat.com.

Марко ван Бастен. Світлина взята з wikiwand.com
Коментарі ()