Головне

Ліга Чемпіонів. Реал - Атлетико 1:1 (5:3). Зідан здобув для "вершкових" 11-й кубок

29.05.2016 00:53 26730 0
Ліга Чемпіонів. Реал - Атлетико 1:1 (5:3). Зідан здобув для "вершкових" 11-й кубок

Зінедін Зідан здобув свою, напевне, найголовнішу перемогу у кар'єрі. Як тренер - точно. Відтепер його будуть величати людиною, яка піднімала над собою кубок Чемпіонів і як гравець, і як наставник. І двічі він це робив у складі мадридського Реалу. Цього разу, 28 травня 2016 року, "вершкові" знову, як і 2014-му, здолали у фіналі у дербі Атлетико.

Що варто відразу сказати, так це той факт, що цей матч не був схожий на той, який очікували. Справа у тому, що Реалу вдалося провести досить швидкий гол, після чого Зідан діяв в улюбленій манері якраз свого візаві - Сімеоне. "Вершкові" спокійно відійшли у захист, й інколи було відчуття, що команди обмінялися футболками, адже звичного Реала не було. Не було швидких колективних переходів в атаку, зате була дисциплінована гра в обороні.

 Зідан у Мадриді відтепер удвічі величніша людина. Світлина UEFAcom

Повернемося до взяття воріт. Кроос зі штрафного подав від центральної лінії, Бейл головою продовжив м'яч далі, а там Серхіо Рамос виграв боротьбу у Савича та трішки торкнувся до м'яча, прокинувши його поміж ніг Облаку. Але арбітри мали би скасувати це взяття воріт, бо Рамос на півкорпусу перебував ближче до воріт - тобто був у положенні поза грою. Та боковий у цьому епізоді "зіграв" за команду, що перебувала в атаці.

До кінця першого тайму нічого цікавого більше не було. "Вершкові" відійшли у захист, а Атлетико такої оборони від опонентів не очікував, тому не знав, що робити. Потрібна була перерва, щоби Дієго Сімеоне струсонув своїх підопічних і вказав на слабкі сторони таких неочікуваних "галактикос".

Сімеоне, напевне, дуже доступно все розповів футболістам, адже ті вже на другій хвилині другого тайму заробили пенальті. Пепе врізався у ногу Торресу, а Фернандо вдало вибрав момент і красиво впав. Марк Клаттенбург повірив, хоча стверджувати, що пенальті був 100-відсотковим, не доводиться. Цілком можливо, з цим не погодився і футбольний Бог, адже Грізманн з 11-метрової позначик поцілив у поперечку.

 Радість Реала. Світлина UEFAcom

Не можна сказати, що "матрацники" якось великими силами йшли в атаку, але певні моменти біля володінь Наваса виникали, хоча все летіло повз ворота. Чим мав користатися Реал. Спочатку Бензема вийшов фактично віч-на-віч з Облаком, але переграти словенського голкіпера не зумів. А згодом щось незрозуміле виконав Роналду, коли намагався замкнути пас від Бейла лише собі відомим фінтом. Воротар і тут врятував.

Врятував - і розпочав контратаку, після якої рахунок і було зрівняно. Розіграли штрафний "матрацники", Хуанфран прострілив на лінію воротарської, де Карраско виграв забіг у захисників і пробив Наваса. Після цього гра заспокоїлася - гравці розуміли, що до свистка на овертайм десять хвилин, і ризикувати немає сенсу.

 Розпач Атлетико. Світлина uefa.com

Власне, як не ризикували вони і під час додаткових 30 хвилин. Хіба що ближче до фінального свистка активізувався Реал, проте вирішити все до серії пенальті їм не вдалося. А пенальті, як відомо, це - лотерея. Особливо, коли воротарі не вважаються майстрами у цій справі. Усе йшло до першого промаху, який записав у свій пасив Хуанфран, влучивши у стійку. А переможну крапку поставив, звичайно ж, Кріштіану Роналду.

Отож, Реал здобув уже 11-й кубок Чемпіонів у своїй історії, знову здолавши у фіналі Атлетико Дієго Сімеоне. Тепер Зінедіну Зідану не варто переживати про своє майбутнє. Після такого його точно не звільнять. А от чи захоче після чергової прикрої поразки піти Сімеоне, залишається питанням...

Коментарі ()