Головне

Атлетико в змозі зупинити Реал. Огляд зарубіжної преси перед фіналом ЛЧ

28.05.2016 16:30 1341 0
Атлетико в змозі зупинити Реал. Огляд зарубіжної преси перед фіналом ЛЧ

Вже за кілька годин (на момент написання) вболівальники гри №1 скуштують "десерт" поточного клубного європейського сезону. У місті, яке підкорила легенда українського футболу Андрій Шевченко, зійдуться іспанські команди з Мадрида.

Чемпіон звертається до протистояння Реала й Атлетико через призму огляду провідних європейських видань, які пишуть про обидві команди напередодні грандіозного матчу.

Мадридська Marca, відома своєю прихильністю до Реалу, звертається не тільки до футболу як такого, а й згадує про те, що супроводжує вирішальний матч у "передпокої" стадіону Сан-Сіро. Не дивно, що левову частку своїх матеріалів це видання присвятило саме темі участі в фіналі "королів".

"...Давно матч Ліги Чемпіонів у Мілані не мав так багато сенсу й значення. Відомо, що міланський Кафедральний собор є неофіційним символом італійського футболу й, можна сказати, що чимось нагадує природу іспанської архітектури... Вочевидь, результат матчу багато в чому буде залежати від дій Крооса й Модрича. Німець та хорват матимуть складне завдання: передавати м'яч партнерам з такою швидкістю (водночас уникаючи прискіпливого пресингу суперника), щоб знайти прогалини в обороні суперника й безпомилково визначити, де "матрацники" найбільш вразливі.

Ми можемо стати свідками парадоксальної картини: з одного боку, ці двоє матимуть повну свободу дій, проводячи атаки Реала, а з іншого будуть змушені грати дуже уважно й пам’ятати про величезну відповідальність за свої зони. Луку можна називати ключовим гравцем команди "галактікос", від якого в цілому буде залежати те, в якому ключі буде проходити протистояння команд. Якщо Модрич грає добре, супернику буде складно, а його колектив чекатиме успіх біля воріт суперника. Модрич - це уособлення високої якості створення й роботи на руйнування для своєї команди..." - зазначає ресурс.

Лука Модрич. Світлина Reuters

А от що журналісти цього ЗМІ вважають з приводу можливого сценарію дій опонента Реала:

"...Атлетико має більш ніж солідний підбір гравців в центрі поля. Команда Дієго Сімеоне здатна зупинити суперника й узяти своє за рахунок компактної гри й тотальної "блокади" опонента в центрі поля. "Родзинкою" гри за Сімеоне є вміння Атлетико змінювати інтенсивність гри й, таким чином, нав’язувати супернику свій малюнок. В поточному сезоні "індіанці" грали з двома універсальними центральними півзахисниками й двома гравцями, які більше діють на атаку. Немає сумніву, що Сімеоне знайде протидію потужній атаці суперника..." - додається.

А тепер звернімося до видань, які можуть підійти до аналізу передматчевого стану команд безпристрасно, адже представляють ЗМІ країни, клуби якої в фіналі Ліги чемпіонів не грають.

Зокрема, аналітики британського FourFourTwo пишуть про сценарій можливого успіху "матрацників" з огляду на те, яку тактику може підібрати Сімеоне для того, щоб переграти суперника. Велику увагу журналісти цього ЗМі приділили півзахиснику колективу Сімеоне Коке, який, на думку видання, може стати ключовою персоною фіналу.

"...Успіх "індціанців" залежить від трьох факторів: високої якості передач від Коке, гри на флангах Антуана Грізманна, а також тактичної гнучкості, ідей щодо зміни сценарію дій на полі, які приготував візаві Сімеоне. Два роки тому Атлетико був винятково контратакуючою командою, в значній мірі залежною від Арди Турана. При цьому "матрацники" вміли уміло виходити з оборони в атаку. Коке є уособленням такого типу гравця, який здатний грати повільно й розмірено, в обережний футбол, а потім несподівано "вибухати".

Сьогодні Атлетико все ще є командою, яка нерідко діє "другим номером", але посилення впливу Коке означає, що "індіанці" нині навчилися ще краще володіти м’ячем, а коли потрібно, легко руйнують атаки суперника... Коке - чудовий футболіст, плеймейкер, який поєднує в собі кращі риси Хаві, Андреса Іньєсти й Давіда Сільви. Він уміє обережно "просочуватися" крізь заслони опонентів у центрі поля, за рахунок швидкого слалому відриватися від опонентів, а потім проявляти інстинкт справжнього "вбивці" поблизу штрафного майданчика суперника..." - пояснюється.

Коке. Світлина Reuters

Колеги кореспондентів FourFourTwo з Goal зазначають, що "...важко (й так само нерозумно!) сперечатися з тренером Атлетико щодо наведених ним аргументів з приводу блискучого шляху команди до фіналу Ліги чемпіонів".

"Команді, яка вже усунула зі свого шляху, здавалося, непереможну Барселону на чолі з Ліонелем Мессі, Луїсом Суаресом і Неймаром, боятися нічого. Тим не менш, в черговий раз "матрацникам" треба пройти бар’єр чи не ще більш незручного суперника. Якщо Атлетико хоче стати командою, гравці якої піднімуть над головою перший в історії цього клубу Кубок, який вручають кращій команді Європи, колективу Сімеоне треба впоратися з високою індивідуальною майстерністю гравців Реала...

По суті, в останні роки Сімеоне довелося перебудовувати свій Атлетико. Спочатку здавалося, що його команда була спустошена втратою ключових футболістів. Мова про голкіпера Тібо Куртуа, захисника Міранду й нападника Дієго Косту, проте з часом "індіанці", здається, стали тільки сильнішими. Ведучи гру проти іншої прекрасної команди, найбагатшого клубу світу, треба пам’ятати про необхідність побудови дій через тверезий розрахунок, а не гарячу голову. Немає сумніву, що Атлетико Сімеоне з таким завданням впоратися здатний..." - зазначено на сайті.

Коментарі ()