Головне

Товариський матч. Україна - Румунія 4:3. Фоменко продовжує перемагати в товариських матчах

29.05.2016 23:30 28852 0
Товариський матч. Україна - Румунія 4:3. Фоменко продовжує перемагати в товариських матчах

Збірна України розпочала з перемоги свою двоматчеву серію товариських матчів напередодні Євро-2016 у Франції. У неділю, 29 травня, синь-жовті у Турині на стадіоні Олімпіко ді Торіно з рахунком 4:3 обіграли команду Румунії.

За тиждень до матчу збірна України проводила збір на узбережжі моря в Італії, де гравці відпочивали разом із сім`ями. Віlпочинок вдався, як і сама гра. Зі стартових хвилин Михайло Фоменко виставив майже свій оптимальний склад. Питання лише були по Сидорчуку. Наставник румунів з Ангел Йорданеску також виставив близький склад до основи.

По стартових хвилинах матчу румуни виглядали свіжіше і були агресивними в атаці. В українців виділявся Коноплянка, який на лівому фланзі постійно збирав трьох-чотирьох гравців суперника. Вже на 11-й хвилині у Коноплянки вийшов гарний удар з лінії штрафного - трохи вище поперечки пролетів круглий. Хоча ще більш вдалим розвитком атаки був би пас праворуч на Ярмоленка, який міг виходити сам на сам з голкіпером. Але то був лише старт поєдинку. Далі вже кілька атак провели румуни. Двічі П`ятов відбивав прямі удари. На 23-ій хвилині Андрій не врятував Україну після сильного удару у свій кут воріт від Торже. Такий удар П`ятов мав брати.

Світлина - Павла Кубанова. ffu.org.ua

Після пропущеного голу синь-жовті забігали більш енергійно і більшість атак були через фланг Коноплянки та Шевчука. Гол в роздягальню підопічні Фоменка таки оформили. Ярмоленко підхопив м`яч в центрі поля і віддав на хід у штрафну на Шевчука, який своїм фірмовим прострілом знайшов на дальній штанзі Зозулю і той переправив м`яч у ворота Тетерушану. Після такого голу навіть привітали один одного Степаненко з Ярмоленком.

На старті другого тайму Фоменко робить ряд замін і одна з них відразу ж вистрілила. Після помилки біля центрального кола Кірікеша Зінченко побіг у відрив і вийшовши сам на сам Тетерушану та легко обіграв воротаря румунів - 2:1. Далі українці видали божевільну 12 хвилинку. Румунії на футбольному полі не було помітно, уболівальники з Батьківщини Луческу лише встигали, що освистувати свою команду.

На 55-ій хвилині пас Ярмоленка на лінію карного на Коноплянку і гравець Севільї ударом в один дотик кладе м`яч у кут воріт суперника - 3:1. Моменти біля воріт Румунії почали виникати один за одним. Міг забивати знову Зінченко, Селезньов, Ярмоленко і Сидорчук. Але свій гол забив заслужено Ярмоленко. На 60-й хвилині Андрій увірвався у штрафну і в оточенні чотирьох гравців Румунії пробив повз Тетерушану у кут воріт - 4:1.

Зробивши такий заділ українці заспокоїлися, а даремно. На 74-ій хвилині Алібек кладе м`яч у кут воріт П`ятова зі штрафного з метрів 24. Через 10 хвилин знову удар із-за меж карного майданчика, і знову у ближній від П`ятова кут воріт - круглий від штанги залітає у сітку. У цей вечір у ворота П`ятова влітало майже все...

Світлина ffu.org.ua

Останні хвилини матчу були нервовими, але перемогу збірна України відстояла. На старті другого тайму українці видали чудовий футбол і ми усі побачили, як ми можемо грати, коли команда грає як єдиний механізм і до чого варто прагнути у Франції.

У Фоменка після цієї гри залишається проблемка шести зайвих гравців, які не потраплять у заявку на Євро-2016. Гравці Динамо та Шахтаря тут як недоторкані. Зінченко своїм голом виписав собі індульгенцію, хоча і має грішок - виступ у стані ворога. Будуть питання у Фоменка по Селезньову.

Великі шанси, що будуть відчеплені від заявки Будківський, Петряк, Малишев та Шахов.

Наступну гру синьо-жовті проведуть 3 червня з Албанією. До речі, у відборі до ЧЄ-2016 збірна Румунії пропустила лише два голи.

Коментарі ()