Головне

Реал - Атлетико: Виснажливий фінал зі справедливим результатом. Огляд зарубіжної преси

30.05.2016 11:50 2002 0
Реал - Атлетико: Виснажливий фінал зі справедливим результатом. Огляд зарубіжної преси

Клубний сезон під номером "2015/16" офіційно закінчено. Напередодні ми стали свідками захоплюючого фіналу Ліги чемпіонів, у якому переміг номінальний фаворит матчу.

Чемпіон не лишився осторонь перипетій протистояння за право вважатися найкращим клубом Старого Світу, та пропонує Вашій увазі огляд іноземної преси.

Мадридська Marca прогнозовано захоплюється перемогою клубу, якому давно симпатизує.

"...Реал долає суперника з рідного Мадриду та виграє Лігу Чемпіонів. Цей турнір лишається для Атлетико тим змаганням, яке викликає больові відчуття. Матч на Сан-Сіро завдав "матрацникам" іще одного жорсткого удару по самолюбству. Це був фінал, який можна охарактеризувати одним словом - "виснажливий". Обом командам довелося витримати чималі судоми, які супроводжували дії гравців протягом додаткового часу.

Переможний пенальті від Роналду ознаменував те, чого хотіли сотні тисяч уболівальників "вершкових". Крім того, португалець довів, що поки є гравцем, який має у команді більшу вагу, аніж Гарет Бейл. Що стосується Атлетико, то це ще один дошкульний промах у прагненні цього клубу до континентальної слави - удар Хуанфрана став жорстокою реальністю на шляху до омріяного статусу.

Раніше, в основний час, французький нападник Антуан Грізманн також не зумів реалізувати пенальті, коли пробив у поперечину, додавши команді Атлетико характеристики "справжнє убозтво" у цьому компоненті. Між тим, у другій половині матчу "індіанці" могли схиляти шальки терезів на свою користь, але не скористалися тимчасовою безпорадністю опонента. Вочевидь, перемагає сильніший. Цього разу це був Реал, і не варто стверджувати, що це було несправедливо..." - зазначає видання.

Серхіо Рамос відкриває рахунок. Світлина AP

Конкуренти Marca в "обличчі" кореспондентів так само іспанського AS в описанні своїх вражень від фіналу вдалися до філософських категорій.

"...Ніхто, як він, любить, цінує й... плаче, якщо не виграє Кубок найкращого клубу Європи. Це мадридський Реал. Можливо, справа не у "відданості" цьому турніру, а у деякій генетичній "схильності". У Мілані "вершкові" підняли над головою одинадцятий Кубок, при цьому вже вдруге "королі" здолали Атлетико. На сонці й у тіні, за будь-якої погоди, граючи добре або як на Сан-Сіро, Реал йшов до свого тріумфу непохитною ходою.

Це не перша перемога іспанського клубу у Лізі Чемпіонів. Усі команди різні, однак головне, що всі вони - чемпіони. За чверть століття Барселона додала до своєї славної історії не один великий трофей, а нова ера клубу під "головуванням" Ліонеля Мессі стала не менш цікавою та грандіозною, ніж життя "блаугранас" за Йохана Кройфа гравця та тренера. Немає сумніву і щодо іншого - нині у футболі Іспанія попереду Європи всієї та диктує моду всьому Старому Світу. А це не може не тішити..." - пояснює видання.

Роналду і Зідан вітають один одного. Світлина Reuters

Відоме на увесь світ видання FranceFootball пише про фінал зі своєї "дзвіниці" - кореспондентів цього видання цікавить, у першу чергу, доля співвітчизників.

"…Нападник мадридського Атлетико Антуан Грізманн "пролетів" повз фінал, можливо, всього його життя. У цьому "винен" пенальті в основний час гри, адже Грізманн втратив можливість бути одним з великих зодчих цього фіналу. Після поразки його команди, він повинен заспокоїтись і знайти у собі сили мати достатній рівень мотивації та запасу психологічної рівноваги у зв'язку з майбутнім турніром Євро.

І нехай клубний сезон для нього закінчився на вельми поганий ноті, Грізманн, без сумніву, хороший гравець. Наставник збірної Франції Дідьє Дешам має знайти "ключі" до душі цього виконавця, адже якщо Грізманн все ще буде знаходитися у полоні свого сумління, яке буде нагадувати йому про промах у фіналі ЛЧ, нічого доброго з цього не вийде.

А от Зінедін Зідан може похвалитися тим, що став тренером, який стрімкіше полохливого зайця увірвався в еліту тренерів. Успіх колишнього гравця Ювентусу є таким же несподіваним, як і заслуженим..." - зазначило видання.

Роковий промах Грізманна. Світлина AP

Британське видання FourFourTwo відрапортувало про переможця матчу досить "сухо". Вочевидь, тому, що у матчі не брали участь команди з країн, підданих Королеві.

"...Реал Мадрид виграв напружений фінал Ліги Чемпіонів по пенальті, а Кріштіану Роналду підтвердив статус найкращого гравця турніру поточного сезону. Промах Хуанфрана став фатальним. Реал переграв Атлетико у фіналі Ліги Чемпіонів вдруге за три роки. Цього разу нас чекала драматична серія пенальті у столиці світової моди. Після 120-ти хвилин матчу поєдинок не мав переможця - 1:1, а Хуанфран став тим нещасним, який припустився вирішальної помилки. Реал виграв 5:3 по пенальті.

"Вершкові" були набагато сильніші у першій половині матчу та повели у рахунку через дотепну акцію Серхіо Рамоса, який отримав шанс переправити м’яча у ворота суперника після дотику Гарета Бейла. Після перерви "індіанці" ожили, але Грізманн пробив пенальті лише у поперечину. Удар Янніка Карраско, який вдало вийшов на заміну, дозволив перевести гру у додатковий час, де жодна зі сторін не проявила себе, і все вирішилося у "лотереї".

Перемога Реала означає, що тепер цей клуб - 11-разовий клубний чемпіон Європи. При цьому Зінедін Зідан став сьомою людиною футболу, яка виграла турнір в якості гравця та тренера. Не варто забувати, що "герой" фіналу Мундіалю 2006-го року біля керма команди всього п'ять місяців..." - підсумовує ресурс.

Коментарі ()