Головне

Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Невдалий хет-трик Гвардіоли

03.05.2016 21:17 455 0
Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Невдалий хет-трик Гвардіоли

Мюнхенська Баварія не змогла пробитися до фіналу Ліги чемпіонів. Вигравши у Атлетико з рахунком 2:1 у матчі-відповіді, команда Гвардіоли з урахуванням мінімальної поразки в першій грі все ж залишила турнір на півфінальній стадії.

Проте, незважаючи на це, німецька команда на пару з матрацниками видала такий поєдинок, за який уболівальники мають подякувати командам. Гра з самого початку і до останньої хвилини тримала у напрузі, а футболісти обох клубів залишили на полі всі сили.

Мюнхенці відразу після стартового свистка захопили ініціативу і не віддавали її супернику до самого кінця гри. Баварія великими силами йшла в атаку, а мадридці чекали свого шансу на контратаках. Однак, на 30-й хвилині удача посміхнулася господарям, і після удару Хабі Алонсо зі штрафного м'яч з рикошетом від захисника опинився у воротах.

Світлина з сайту УЄФА

Вже за чотири хвилини команда Гвардіоли могла подвоїти свою перевагу, однак, Томасу Мюллеру не вдалося переграти Облака з одинадцяти метрів, які турецький арбітр Чакир призначив за фол Хіменеса. Гвардіола був трохи засмучений такому пенальті, проте давав своїм гравцям вказівки діяти у тому ж ключі.

Баварія і в другому таймі продовжила грати першим номером, шукаючи шляхи до воріт суперника. Атлетико ж продовжував чекати на свій шанс, і дочекався. Жахливий провал в центрі оборони господарів результативно завершив Грізманн, якого на побачення з воротарем вивів Торрес.

Тепер уже Баварії потрібно було забивати мінімум два м'ячі. І німецька команда не опустила руки, а продовжила робити свою роботу. Атлетико ж десь почав грати по результату, більше уваги приділяючи обороні.

Однак, на 74-й хвилині захист матрацників був безсилий перед Робертом Левандовськи, який переграв Облака після класної скидки Артуро Відаля. У Баварії ще залишався час, щоб виграти цю гру, проте, вже через десять хвилин суддя Чакир ледь не поховав усі надії на диво переповненої Альянц Арени.

Світлина з сайту УЄФА

Фернандо Торрес у боротьбі із захисником опинився на газоні за метр від штрафного майданчика Нойера, проте суддя призначив пенальті. Так, як штатний пенальтист клубу Грізманн вже був замінений, пробивати взявся сам Торрес, якому переграти з точки Нойера не вдалося.

Баварія з останніх сил кинулася на ворота суперника, проте забити третій рятівний м'яч команді Гвардіоли так і не вдалося. Німці видали потужний матч, завдали 26 ударів по воротах суперника, 12 з яких - ствір (у Атлетико - шість ударів, чотири - у ствір), проте програли. Пеп третій і останній свій єврокубковий сезон на чолі Баварії знову завершив на стадії півфіналу, а до Мілану поїдуть Сімеоне і компанія.

Коментарі ()