Головне

Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Реал - Манчестер Сіті 1:0. Мадридському фіналу бути!

04.05.2016 23:45 598 0
Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Реал - Манчестер Сіті 1:0. Мадридському фіналу бути!

Мадридський Реал став другим фіналістом поточного розіграшу Ліги чемпіонів, обігравши у рідних стінах кривдника київського Динамо англійський Мвнчестер Сіті. Нульовий результат у першому матчі в Англії залишав інтригу на матч-відповідь, хоча для Ман Сіті це був не найкращий результат.  Статистика красномовно свідчила на користь іспанської команди, яка в поточному розіграші Ліги чемпіонів дуже впевнено грає вдома: п'ять перемог в п'яти поєдинках.

При цьому "галактікос" на Сантьяго Бернабеу не пропустили в свої ворота жодного м'яча. Продовжилася ця традиція і після сьогоднішнього матчу. Реалу вистачило одного забитого голу, і команда вшосте змогла залишити свої ворота недоторканими.

Якщо порівнювати цей матч з іншим півфіналом де грали Баварія та Атлетико, то він був скупіший на моменти, хоча градус напруги відповідав атмосфері півфіналу найпрестижнішого клубного турніру Європи. Сіті вже зі стартових хвилин зіткнувся з проблемами, коли на 10-й хвилині через травму не зміг продовжити матч капітан команди Компані.  До забитого голу Реал створив лише один гострий момент, коли на 13-й хвилині після передачі Карвахаля з првого флангу головою над поперечкою пробив Роналду, який таки зміг відновитися та вийшов у стартовому складі.

А вже через сім хвилин мадридці змогли забити: Бейл отримав передачу на правому краю карного від Карвахаля, та потужно пробив з гострого кута під поперечку воріт Гарта. Допоміг там звісно рикошет від Фернандо, який дезорієнтував голкіпера Сіті. В результаті в протколі це взяття воріт записали саме як автогол Фернандо. Після голу Реал продовжував володіти ініціативою, моментів створено було не так багато, як того хотів Зідан, але нитки гри були саме в ногах мадридців.

Після голу Бейла. Світлина AFP

Мали свої шанси забити і той же Роналду, міг вразити ворота з дальної дистанції Бейл. Сіті у свою чергу виглядав важкувато, особливо це було помітно по лідерам команди Яя Туре та де Брюйне. Однак свій найкращий шанс забити команда Пеллегріні таки мала, коли за хвилину до перерви удар екс-"гірника" Фернандіньо прийняла на себе стійка воріт.

Початок другого тайму команди почали дуже активно. На два удари від Хесе та Роналду Сіті відповів пострілом в руки Кейлору Навасу від Хесуса Наваса. На 52-й хвилині Реал мав забивати другий гол: Бейл знайшов класною передачею Модрича, той через грубу позиційну помилку захисників Сіті опинився на побаченні з Гартом, але переграти того не зміг, пробивши вкрай невдало та точно в голкіпера англійського клубу.

Щоб якось освіжити гру Пеллегріні зняв явно провалившого матч Туре та випустив швидконогого Стерлінга, однак ця заміна очікувань не виправдала. На 64-й хвилині стійка після удару Бейла заступилася і за Сіті, а через якусь мить Роналду обома руками заніс м'яч у сітку воріт гостей. Арбітр звісно гол не зарахував, однак жовтою карткою португальця вирішив не карати.

Попри таку в'ялу гру Сіті все ж мав нагоди забити вже під завершення гри. За шість хвилин до фінального свистка непогано пробивав зі стандарту де Брюйне, втім, бельгійєць влучив у сітку із зовнішнього боку, на 89-й хвилині м'яч ледь під поперечку не увігнав Агуеро - удар аргентинця пішов трохи вище воріт. У підсумку саме завдяки автоголу Фернандо Реал у 14-й раз вийшов у фінал найпрестижнішого єврокубку, де поміряється силами з іншим мадридським клубом - Атлетико.

Коментарі ()