Головне

Американські гірки у виконанні України та Румунії. Огляд зарубіжної преси

30.05.2016 17:07 4989 0
Американські гірки у виконанні України та Румунії. Огляд зарубіжної преси

Збірна України провела перший з двох товариських матчів перед стартом дружини Михайла Фоменка на Євро-2016. "Синьо-жовті" переграли команду Румунії з рахунком 4:3.

Чемпіон проаналізував не тільки румунську, а й пресу країн, з якими наша дружина зустрінеться у груповому раунді континентального форуму.

Провідне румунське видання Gazeta Sporturilor сфокусувало свою увагу на двох антигероях матчу та дало кілька порад тренерському штабу збірної України.

"...Ланка захисту, яка принесла стільки користі у попередніх матчах, цього разу зрадила нас. На трійко голів Румунії у цьому матчі (вирішальний "внесок" на рахунку голкіпера України П'ятова) суперник відповів своїми влучними ударами. Якщо в українців був свій "герой", то наш капітан, Влад Кірікеш, також зіграв один з найгірших матчів у своїй кар’єрі.

Торже відкрив рахунок на 23-й хвилині красивим пострілом, вкотре довівши, що має удар величної сили. Зозуля вирівняв положення на 43-й хвилині, бо був найспритнішим у нашому штрафному майданчику. Зінченко скористався вельми грубою та незрозумілою помилкою Кірікеша на 48-й хвилині, легко перегравши Тетерушану. Коноплянка та Ярмоленко довели рахунок до непристойного, і думки Румунії, здавалося, вже були у вимірі першого матчу на Євро з Францією. Проте Алібек і Станчу показали, що ми маємо хороший потенціал у такому компоненті, як удари здалеку, а також те, що Україні варто замислитися над тим, хто буде захищати її ворота у майбутніх офіційних матчах..." - зазначає видання.

На відміну від багатьох колег по "цеху", німецький ресурс Sportschau не промовчав з приводу матчу першого суперника "Манншафт" на чемпіонаті Європи.

"...Україна виграла свій передостанній тестовий матч перед початком чемпіонату Європи у Румунії. Цей поєдинок можна розглядати як "прелюдію" перед грою з чинним чемпіоном світу збірною Німеччини у груповому раунді на турнірі 12-го червня. Україна впевнено вела гру та рахунок, контролюючи матч у "пропорції" 4 до 1, проте наприкінці вболівальникам цієї команди довелося понервувати. Роман Зозуля, Олександр Зінченко, Євген Коноплянка й Андрій Ярмоленко зробили результат для України. Нападник Артем Кравець, який грав у Бундеслізі 1 за команду, яка вищу лігу покинула, а це Штутгарт, тренерським штабом України не використовувався..." - зауважує ЗМІ.

Світлина ffu.org.ua

Польське видання Sport акцентує увагу на двох суперниках національної збірної своєї країни та гострому сюжеті матчу.

"...Обидві команди готуються до чемпіонату Європи у Франції. Українці є суперниками поляків по квартету C. Не варто забувати і про те, що Румунія зіграє з "біло-червоними" у відборі до ЧС-2018. Вболівальники, які спостерігали за перипетіями зустрічі румунів з українцями, точно пережили відчуття, подібні до приливу адреналіну на американських гірках. Румунія вела 1:0, проте чотири голи у зустрічі забили наші східні сусіди.

Коли здавалося, що Румунію спіткає сувора невдача, голкіпер України двічі допоміг супернику. Андрій П'ятов винен у голах Деніса Алібека та Ніколае Станчу. Це була перша поразка Румунії з 4-го червня 2014-го року, коли ця команда поступилися у товариському матчі Алжиру 1:2", - нагадує видання.

Світлина ffu.org.ua

Інше польське видання, Przegladsportowy, своєю публікацією продемонструвало не тільки великий інтерес до перипетій матчу між Румунією й Україною, а й показало, що обізнане у навколофутбольних справах нашої збірної.

"...Команда Михайла Фоменка здобула третю поспіль перемогу у цьому році та втретє виграла з мінімальною перевагою, хоча після години матчу вела в рахунку 4:1 і тримала ситуацію під контролем. Українці програвали, але від 43-ої до 59-ої хвилини зуміли забити чотири голи. Усе почалося для них погано, тому що після пострілу Габріеля Торже з дистанції та дивовижної помилки воротаря Андрія П'ятова м'яч затріпотів у сітці. Зрівняв рахунок відчайдушний Роман Зозуля, який ледь не зіштовхнувся зі стійкою.

У перерві Фоменко зробив чотири зміни, зокрема, випустив на поле Богдана Бутка й Олександра Зінченка, яких він викликав у національну команду тільки у суботу. Спочатку тренерський штаб не вніс їх до списку, нібито тому, що ці виконавці останнім часом виступали у російському чемпіонаті, у недружній країні. Зінченко відплатив за довіру вже після двох хвилин, забивши свій перший гол у футболці України. Здавалося, що м’ячі Євгена Коноплянки й Андрія Ярмоленка справу перемоги для України вирішать, проте наприкінці ще дві помилки зробив голкіпер, який, таке враження, до цього матчу не готувався..." - пояснює ресурс.

Коментарі ()