Головне

Синхронні поразки наших і страшна травма Маліновського. Огляд зарубіжної преси

04.05.2016 13:28 365 0
Синхронні поразки наших і страшна травма Маліновського. Огляд зарубіжної преси

Українці продовжують відробляти свій хліб у різних європейських командах. Цього разу . Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Чергова серія "пригод" наших співвітчизників у західноєвропейських чемпіонатах почалася у суботу. В цей день представник бельгійської вищої ліги Локерен зустрічався з колишнім суперником луганської Зорі у Лізі Європи Шарлеруа. Крім того, за перших виступає півзахисник Сергій Болбат. Орендований у донецького Шахтаря хавбек провів майже увесь матч, і пішов з поля на 83-й хвилині. Результативними діями 50-й номер не відзначився, проте каші не зіпсував - його команда завершила матч із рахунком 2:2.

Втім, уваги преси удостоївся інший український футболіст і півзахисник за амплуа. На жаль, для цього у Руслана Маліновського, м’яко кажучи, не найкращий і зовсім не приємний привід. Ще один "позичений" у віце-чемпіона України гравець у матчі його Генка з Брюгге (поразка 1:3) зазнав важкого пошкодження.

По закінченні години матчу у Маліновського діагностували розрив хрестоподібних зв’язок. Бельгійські спортивні (та й деякі суспільно-політичні) видання, зокрема ресурс Nieuwsblad, винесли новину про травму нашого гравця на "головну" у розділі футболу.

"Маліновський травмувався на кілька місяців. Може статися так, що він більше не зіграє у футболці Генка. Для 22-річного гравця є погані новини. У Маліновського - розрив передньої хрестоподібної зв'язки лівого коліна, про це повідомляє клубний журнал Генка у понеділок вдень. Він потребує операції, пізніше його очікуватиме тривалий період реабілітації. Для Маліновського сезон закінчився," - зазначає ЗМІ.

У черговому турі чемпіонату вищої ліги Румунії не зміг продовжити свою гольову серію колишній нападник київського Динамо Артем Мілевський. Його Конкордія поступилася Універсітаті з Крайови з рахунком 0:2. В доробку Артема лише жовта картка. Провідні місцеві видання, зокрема Gazeta Sporturilor та Digisport, про невдачу Конкордії пишуть неохоче, відзначаючи вдалу гру суперника. Згадувань не удостоївся й Артем.

Захисник клубу Серії А Фрозіноне, орендований в іншого "італійця", команди Торіно, Василь Прийма отримує ігрову практику не так часто. Проте у матчі з Міланом тренер команди Роберто Стеллоне випустив нашого футболіста на 67-й хвилині матчу. Гра завершилася з рахунком 3:3, а сам Василь отримав жовту картку на 90-й хвилині матчу. Зважаючи на скромний статус клубу, який є аутсайдером ліги, в Італії про "канарок" пишуть небагато та зрідка. От і цього разу видання країни, обриси якої на мапі схожі на чобіт, сконцентрували свою увагу на грі "россонері".

Проте Gazzettaworld та Forzaitalianfootball не приховували задоволення від гри клубу-новачка дивізіону. І в цьому є щонайменше крихта заслуги також і нашого Прийми. Зазначимо, що за матч проти колишнього клубу Андрія Шевченка Василь заробив бал 5.48 від WhoScored - цей авторитетний статистичний портал зусилля екс-гравця донецького Металурга високо не оцінив.

У черговому матчі іспанської Прімери команда гравця збірної України Євгена Коноплянки Севілья поступилася Еспаньйолу з рахунком 0:1, а наш співвітчизник з’явився на полі на 61-й хвилині. Важливо, що наставник команди Унаї Емері випустив на поле фактично резервний склад, "натякаючи" на те, що всі сили колектив віддасть у дуелі з Шахтарем у Лізі Європи у матчі-відповідь. Колишньому тренеру московського Спартака вторить також місцева преса, яка пише про те, що ця поразка не так важлива, як майбутній матч у другому за престижністю європейському клубному турнірі.

Ані Marca, ані AS, детально гру "нервйоненсе", і тим паче Коноплянки, у поєдинку у межах Прімери не розбирають, воліючи писати про майбутню баталію в ЛЄ. Втім, з урахуванням того, що від "прореалівського" видання Євген отримав красномовну 2-ку, слова тут будуть зайвими... До слова, згаданий вище WhoScored дії Євгена на полі оцінив балом, еквівалентним 6.16, і це - зовсім не найнижчий показник серед партнерів по команді.

Орендований у київського Динамо форвард Артем Кравець ще більше понизив свої шанси залишитися у вищому дивізіоні німецького футболу. У черговому турі Бундесліги 1 його Штутгарт провалив матч проти бременського Вердера - "шваби" програли з рахунком 2:6. Кравець з’явився на полі на останні десять хвилин поєдинку і запам’ятатися результативними чи бодай активними діями не зумів. Артем завдав дальнього удару по воротам, проте його заблокували, також віддавав непогану розрізну передачу на партнера.

Для того, щоб завоювати стабільну довіру тренера цього, звісно ж, надто мало. Втім, "завдяки" тому, що Кравець зіграв не так багато, від німецької преси йому й дісталося менше. А точніше - про нечисленні дії Артема місцеві видання воліють згадати максимально побіжно, концентруючись на "розгромі" гри Штутгарта й усіляких приємних слів на адресу "музик". Саме у такому ключі пишуть SportBild і Kicker, вказуючи на те, що це ледь не найгірша гра гостей з початку сезону. WhoScored Артему виставив "скромні" 5.84.

Коментарі ()