Головне

У Криму вже бачать себе в УЄФА

04.05.2016 15:37 342 0

Президент Кримського футбольного союзу (КФВ) Юрій Ветоха заявив, що КФВ може стати членом Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) за прикладом Федерації футболу Косово.

КФВ має спеціальний статус УЄФА. Організація була офіційно зареєстрована в середині липня 2015 року. У чемпіонаті Криму - 2015/16 беруть участь вісім команд.

"На минулому конгресі УЄФА пару делегатів запитали: якщо ми піднімаємо питання з Косово, потрібно щось робити з Кримом. Я ось не бачу, чим наші ситуації відрізняються. Це також невизнана республіка на сьогодні.

Ми розмовляли з нашою делегацією і Франтішеком Лауринецем (спеціальний представник УЄФА по Криму. - "Газета.Ru"). Вони чітко казали, що є домовленість.

Джанні Інфантіно (президент ФІФА) зустрічався З Віталієм Мутко і теж обговорював питання про те, щоб легалізувати Крим у світовому футболі. Звичайно, поетапно. Ми розуміємо, що швидко не буде. Але усі вимоги, які перед нами ставили, ми виконали. Уся хронологія нашого розвитку така, що все йде до цього", - цитує Ветоху ТАСС.

3 травня на конгресі УЄФА була схвалена заявка Федерації футболу Косово (ФФК) на вступ в організацію.

Коментарі ()