Головне

Прем'єр-ліга. 25 тур. Волинь - Дніпро 2:3. На полі Маркевич "бронзу" відвоював...

07.05.2016 19:13 430 0
Прем'єр-ліга. 25 тур. Волинь - Дніпро 2:3. На полі Маркевич "бронзу" відвоював...

Безпосередньо на футбольному полі Мирон Маркевич разом з Дніпром, у якого фінансові негаразди, таки відвоював у Зорі бронзові нагороди сезону-2015/16. Щоправда, тепер ще потрібно відвоювати їх у кабінетах чиновників, а також сподіватися, що Ігор Коломойський вийде на зв'язок і розплатиться з тренерським штабом Хуанде Рамоса. В іншому випадку з клубу знімуть 18 очок, а відповідно - не дадуть медалей.

Зорі не вистачило досвіду на фініші сезону. І тут ще питання, чи дніпропетровці виграли "бронзу", чи луганці її самі програли. Навіть у цьому турі у паралельному поєдинку Зоря у Запоріжжі поступилася Ворсклі. Тож, "дніпрян" влаштовував будь-який рахунок у Луцьку. Але вони доклали максимум зусиль, щоб перемогти.

Віталій Кварцяний, точніше Володимир Дикий, який його заміняв, зробив ставку на гру у захисті. Із самого початку Волинь вибудувала такі оборонні редути, що "дніпряни" просто не знали, що з ними робити.

Лише двічі у першому таймі "синьо-біло-блакитним" вдавалося створювати небезпеку. Спочатку Бруну Гама увірвався у штрафний майданчик і з дещо гострого кута намагався пробити повз Шуста, але той ногою дістав. Ротань на добиванні у ствір воріт не влучив. А ближче до завершення першої половини Шахов невдало розпорядився передачею Ротаня, затягнув, і його удар метрів з восьми заблокували.

Здавалося, що так усе і завершиться до перерви. Іншої думки були Лаштувка та Жунич. Перший спіймав ґаву на виході, а другий вирішив пробити через себе. М'яч дугою залетів прямісінько під поперечину. Адамюк і Чигринський спостерігали, як "круглий" летить, але нічого зробити не могли.

У перерві Маркевич випустив Безуса, що відразу ж дало плоди. Уже на 3-й хвилині Гама віддав на хід Матеусу, той бити не став, а скинув під удар Джону Руїсу, який нарешті і пробив Шуста. Протягом наступних трьох хвилин Богдан ще двічі рятував Волинь. "Дніпряни" так побігли вперед, що втрата м'яча Чигринським ледь не коштувала їм взяття воріт. Мемешев вибіг віч-на-віч, оббіг Лаштувку та пробив. Гостей врятував Шахов, який опинився на лінії воріт.

Більше таких помилок Дніпро собі не дозволив. Натомість скористався провалом суперника у центрі захисту. Шахов спокійно отримав м'яч у межах штрафного майданчика та віддав на Безуса, який пробив точно у кут. Згодом Лучкевич з кількох метрів на зміг пробити Шуста. А третій гол Матеус забив з пенальті, коли воротар Волині збив руками Джона Руїса. Богдан навіть не сперечався.

До честі Волині команда не здалася та скоротила розрив у рахунку, коли Горопевшек потилицею замкнув навіс зі штрафного (знову не обійшлося без помилки Лаштувки на виході). Можливо, лучани і змогли б відігратися, якби не злива, яка обрушилася на стадіон наприкінці зустрічі. У таких умовах важко було атакувати, хоча кілька ударів було, та всі вони летіли не у ворота.

Якщо подивитися у турнірну таблицю, то можна побачити таку ситуацію: міг Дніпро поборотися і за друге місце, якби не так багато втратив у першій половині чемпіонату. Вісім перемог поспіль "дніпряни" здобули при одній поразці від Динамо на початку весняної частини! Але дуже багато втратили підопічні Маркевича наприкінці листопада - на початку грудня...

Коментарі ()