Українська правда

Яремченко залишив Карпати через розпродаж Димінським молодих футболістів

Сергей Шемшученко — 17 червня 2016, 16:21

Український фахівець Валерій Яремченко залишив Карпати через продаж молодих перспективних футболістів.

Таку причину тренер пояснив у коментарі Футбол24.

"Я сказав Петру Петровичу Димінському: "Дякую за те, що ви мене запросили, але я в такому віці, що часто їздити в Донецьк і у зворотньому напрямку – важко". Ну й ситуація така склалася… Як би це сказати, щоб не образити. Карпати продали молодих футболістів", - пояснив він.

"Який би у нас не був чемпіонат, але якщо ти продаєш, то стаєш біднішим, а не багатшим. Здавалось би, гроші є, а людей – немає. Є там зараз молоді футболісти, які ще зовсім, ні разу не грали за першу команду. Тобто, потрібен певний час. Якщо робити команду, яка б грала у єврокубках, то це треба мінімум рік-півтора", - сказав Яремченко.

За словами тренера, не настільки привабливою була робота, щоб давала йому можливість терпіти ці всі небажані моменти.

Валерій Яремченко. Світлина взята з Футбол24

"Тож я подякував Петру Петровичу і поїхав. Не настільки привабливою була робота, щоб давала мені можливість терпіти ці всі небажані моменти, які у мене виникли б там", - зазначив фахівець.

"Я розумію, що умови в багатьох клубах – не кращі. Але молодих продали сюди-туди і ми залишилися з гравцями, яких потрібно навчати і давати час. А тут – єврокубки. Моєї майстерності напевно б не вистачило для того, щоб за рік зробити юних хлопців учасниками єврокубків. Потрібна була дуже велика активність від тренера", - продовжив тренер.

За його словами, якщо ставити такі високі завдання, то потрібно й створити більш привабливі умови.

"Мені це не підходило. Я приїхав, оцінив умови, побачив деякі дрібниці, не надто уважних людей у клубі. Якщо вже ставити такі високі завдання, то потрібно й умови створити більш привабливі", - сказав він.

"Може, у них щось і вдасться. Там Чанцев залишився. Але якщо отак по 3-4 футболісти продавати… Тим більше, що зараз талановитих футболістів – мало. Багато було підводних течій… Словом, я побачив, що там потрібен час для того, щоб команда пробилася в єврокубки", - зауважив Яремченко.

На думку фахівця, це не проблема в головному тренері, проблема в гравцях, який потрібно знайти або виховати.

"Це не проблема в головному тренері. Проблема в гравцях, яких потрібно знайти або виховати. Виховати – важче. Ну там не така страшна ситуація, як може здаватися. Страшніше тільки смерть буває. Для "Карпат" страшніше, що рівень чемпіонату падає. Ви подивіться, скільки людей на матчі ходить. Це жах", -підкреслив Яремченко.

Як відомо тренер вже заявляв, що у переході захисника Карпат Ігоря Пластуна в Лудогорець винен президент України Петро Порошенко.