Головне

Павелко назвав прорахунки колишніх очільників ФФУ

25.06.2016 13:14 1272 0

Президент ФФУ Андрій Павелко зізнався, що причина невдачі збірної України на французькому Євро є комплексною і не встановлює конкретних винуватців. Справа у тому, що протягом багатьох років в основі українського футболу, а саме в дитячо-юнацькому та на рівні національних команд, не відбувалося концептуальних змін, продиктованих часом.

Функціонери та спеціалісти фокусувалися на виконанні короткочасних завдань замість того, щоб встановлювати і реалізовувати довгострокові стратегічні цілі.

"Перед кожним відбірковим циклом або фінальним турніром чемпіонатів світу чи Європи приймалися рішення, так би мовити, "сьогодні на сьогодні".

"Упевнений, що в майбутньому вони повинні ґрунтуватися згідно чітко визначеної стратегії розвитку футболу. Після Виконкому ФФУ, який відбудеться у липні, будуть презентовані "Стратегія-2020" та "Стратегія-2030" з розвитку українського футболу".

Кардинальні зміни просто необхідні, аби діти, приходячи сьогодні у систему вітчизняного футболу, слідували єдиній концепції гри. Це не якісь новітні рішення, так свого часу реформували дитячо-юнацький футбол в Ісландії, Бельгії та Німеччині. У кожної з цих країн був певний план виходу з кризової ситуації і це, як бачимо з результатів Євро-2016, принесло результат, - цитує Павелка офіційний сайт ФФУ.

Раніше Павелко анонсував створення в Україні футбьольної прокуратури.

Коментарі ()