Головне

Переконлива та солідна Україна з албанцями. Огляд зарубіжної преси

04.06.2016 20:00 6412 0
Переконлива та солідна Україна з албанцями. Огляд зарубіжної преси

Головна команда країни провела заключний матч перед першим поєдинком на континентальному форумі. На території Італії, в місті Бергамо, наша збірна переграла дебютанта ЄВРО-2016, колектив Албанії з рахунком 3:1. Чемпіон проаналізував не тільки албанську, а й пресу країн, з якими наша дружина зустрінеться в груповому раунді ЧЄ.

Албанське видання Panorama Sport не шкодує критичних стріл на адресу обох збірних, причому якщо у випадку зі своєю командою пише про невдалий матч як такий, то щодо дій наших гравців не проходить повз невдалі дії України в захисті своїх воріт. "…Нема сумніву, що цей матч має послужити для Албанії уроком на тему як не можна грати у футбол. До старту кампанії у Франції лишається не так багато, проте ми можемо бути значно кращими, і ми це знаємо по матчах у кваліфікації. В українців треба відзначити лідерів команди Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянку – проти цих хлопців буде важко будь-якому супернику. А от тезка гравця Севільї Хачеріді зіграв не кращий поєдинок. Якби наші нападники були більш уважними й майстерними, ми могли б покарати Україну ще двома-трьома м’ячами..."

 

Цікаво, що цей матч не обійшла стороною зазвичай "перебірлива" італійська преса. Вочевидь, це сталося через те, що на лавах запасних команд були не чужі шанувальникам футболу цієї країни Джанні Де Б’язі та Андрій Шевченко, а також у зв’язку з тим, що матч грався на території країни, яка на мапі схожа на чобіт. Sportmediaset, La Repubblica Sport, Tuttomercatoweb в один голос пишуть про невдалий день для тренерського штабу номінальних господарів гри й не забувають похвалити нашу команду.

"...Албанія Де Б’язі здалася на милість українцям в останньому тесті перед початком фінальної частини чемпіонату Європи. На стадіоні "Атлеті Адзуррі д’Італія" у Бергамо, Албанія Етріта Беріши з Лаціо та неаполітанця Ельсеїда Хісая програла Україні з рахунком 1:3. Кадровий вибір Джанні після перемоги над Катаром з рахунком так само 3:1 був невдалим, і це стало головною причиною невдачі перед стартом ЄВРО. Не варто забувати, що тренер "Гірських орлів" обмежений у виборі виконавців, і не має довгої лави запасних. Треба відзначити галасливих і активних уболівальників Албанії – не в кожної збірної торсида поводить себе так виразно в товариському матчі. А от Україні треба "виписати" порцію компліментів: команда Михайла Фоменка й Андрія Шевченка виглядала переконливо й солідно – ця збірна може дивитися в майбутнє з упевненістю..."

Німецьке ЗМІ Sportschau застерігає діючого чемпіона світу від розслабленості перед кращими футболістами України й не забуває про колишнього гравця Баварії в складі нашої команди.

"...Перший суперник Німеччини на ЄВРО, команда України, повністю готовий до баталій футбольного чемпіонату. Українці виграли в Бергамо за твердої переваги проти Албанії з рахунком 3:1. Вікторію України кували найбільш зіркові виконавці цієї збірної в особі  Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянки. Схоже, ці двоє у відмінній формі, й "Манншафт" варто поставитися до їх нейтралізації з усією серйозністю. Не варто сумніватися, що в Ліллі у першому турі вінгери України постануть не менш сильними гравцями. Втім, в Албанії теж є свій козир в матчах з наступними суперниками – нападник Армандо Садику спроможний залити сала за шкуру будь-якому опоненту його збірної. Варто відзначити, що  колишній півзахисник мюнхенської Баварії Анатолій Тимощук з’явився на полі тільки в доданий час і, схоже, нині не є тим гравцем, який відіграє в ігрових побудовах "синьо-жовтих" провідну роль..."

 

Польський ресурс Sport бачить в Україні грізного суперника для "Кадри" й закликає не легковажити результатом гри між командою Артема Федецького й Албанією. Крім того, видання пробує заглядати в майбутнє й розмірковує над можливою тактикою поляків у грі з нашою збірною.

"...Україна у відмінній формі! Українці розіграли свій останній спаринг перед Євро-2016. Суперники поляків впевнено виграли в Албанії 3:1. Треба відзначити, що Україна була дуже переконливою в наступі на ворота суперника, проте в обороні дозволяла супротивнику дуже багато. Чемпіонат Європи у Франції розпочнеться 10 червня, а українці здали свій останній іспит перед ЄВРО-2016 й показали в цілому гарний футбол. Тренерському штабу на чолі з Адамом Навалкою треба замислитися над тим, в якому стилі зіграти з "синьо-жовтими". Якщо діяти проти України "першим номером", то можна швидко потрапити в "полон", адже таких різких, швидких та розумних вінгерів, як в України, а мова про Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянку, ще треба пошукати. Проте й відсиджуватися в обороні не варто – ця команда вміє знаходити потрібні "шпарини" й використовувати пасивність опонента. Тут треба обрати "золоту середину". Також не варто забувати, що наразі українці не кращим чином діють при стандартних положеннях, і в цьому – ще один шанс Польщі на позитивний результат на свою користь..."

Коментарі ()